2018.01.22. 17:09 – Lángoló Gitárok

Feloszlik a Slayer

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

slayer.jpg

Hivatalos közleményben hozta nyilvánosságra a Slayer, hogy a következő világkörüli turné után beszüntetik működésüket (Slayer to make its exit...). Tom Araya énekes-basszusgitáros már korábban is bizonytalanul nyilatkozott a csapat jövőjét illetően, és valószínűsíthetően elsősorban az ő megfáradása állhat a háttérben, bár egy szűkszavú videón kívül más információ vagy nyilatkozat nem kísérte a bejelentést, szóval nem tudni pontosan mit jelent a "kiszállás".

Araya egy 2016-os interjúban beszélt arról, hogy egyre fárasztóbb számára a turnézás:

Harmincöt év után itt az ideje gondolni a nyugdíjra. Nagyon hálás vagyok ezért a harmincöt évért, ez igazán hosszú idő. Igen, nekem az. Mert amikor elkezdtük, minden nagyszerű volt, fiatalok voltunk és legyőthetetlenek. Aztán családos ember lettem, és egyre keményebb volt oda és vissza röpködni a világban. Most, köszönhetően annak, hogy elértünk egy bizonyos szintet, a turné szabadnapjain hazarepülhetek, amikor csak akarok, hogy a családommal töltsem az időt, amit nem tudtam megcsinálni korábban. Igen, egyre nehezebb és nehezebb újra útnak indulni. Harmincöt év nagy idő.

A frontember azt sem tagadta le, hogy egyre kevésbé élvezi a turnézást, hiszen a család mellett pár éve nyakműtéten esett át, amelynek következtében már nem tudott úgy mozogni a színpadon, mint korábban, és azt sem rejtette véka alá, hogy Jeff Hanneman gitáros nélkül már nem ugyanaz számára a zenekar. 

Kerry King gitáros korábban szintén megerősítette, hogy Araya nem biztos a folytatásban, de akkor úgy nyilatkozott, hogy egy-két lemez biztosan van még a csapatban. A jelek szerint azonban ezek már nem fognak elkészülni, ami sajnálatos, hiszen a 2015-ben megjelent, a két évvel korábban elhunyt Hanneman nélkül készített Repentless a megváltozott körülmények dacára kifejezetten jól sikerült album volt. Ugyanakkor mindenképp tisztességesebb így befejezni, minthogy önmaguk karikatúrájává váljanak.

A Slayer nyári amerikai turnédátumait, melyen a Lamb Of God, az Anthrax, a Testament és a Behemoth lesznek a partnereik, hamarosan bejelentik.


metal slayer thrash feloszlás búcsúturné majdnem gyászhír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása