2018.01.30. 09:47 – SCs

Anneke van Giersbergen e pillanatban szabad – Vuur-koncert lesz az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

vuur.jpg

Axióma: Anneke van Giersbergenbe minden második metálos bele volt habarodva kicsit a 90-es évek közepén. Aki pedig nem, az is elismerte, tisztelte az egyénisége miatt. Így aztán a hölgy (és zenekara, a The Gathering) meglehetősen népszerű volt egy időben, amire rá is szolgált, hiszen nagyjából vele kezdődött a nők egyenjogúsítása a metálban, ő volt a gótikusmetál-dívák, a szimfonikusmetál-nagyasszonyok prototípusa.

Aztán előbb a The Gathering hagyta el a metált, majd Anneke hagyta el a The Gatheringet. A 2000-es évek közepén szólókarrierbe kezdett, ami óvatosan fogalmazva is felemásra sikeredett. Egyszerű, popos zenéjében jól érvényesültek kedves szövegei, a hangja viszont kevésbé csillogott, valahogy az egészben nem volt meg a kellő vonzerő, nem is igen sikerült komolyabb sikereket elérnie vele. A metálosokat nem érdekelte, a popszakmába nem tudott, talán nem is igen akart betörni. Hogy ennek köszönhető-e, vagy a szíve húzta vissza a műfajhoz, vagy nem is volt különösebb oka rá, csak úgy megtörtént, mindegy is: az idők folyamán egyre több rock-, metálzenekarnál, -projektnél vállalt vendégszereplést, a posztrockos Lawntól a Devin Townsend Projecten, a Napalm Deathen (!) át az Ayreonig. Arjen Lucassennel belekezdett a The Gentle Stormba is, de közös lemezük sem váltotta meg a világot. Kicsit úgy tűnt, Anneke elaprózza magát.

Mígnem 2016-ban váratlanul jött a hír, hogy hősnőnk ismét metálzenekar élén kíván tündökölni, tavaly pedig már meg is érkezett a Vuur debütáló lemeze, az In This Moment We Are Free – Cities. Felületesen ítélkezve nem sokkal több ez a zenekar, mint egy sokadik énekesnős modernmetál-banda, de pár hallgatás után kitűnik, hogy Annekének sikerült másik dimenzióba emelnie. Újra a legjobb formájában van, újra szabadon szárnyal a hangja, újra nagy ívűek a dallamai, újra bebizonyítja, hogy ebben a stílusban ő a királynő.

Köztudott, hogy Anneke a koncerteken egy másfél órás széles mosoly, így feltétlenül érdemes megnézni őt és zenekarát élőben, mert szerencsére nálunk is bemutatják első albumuk dalait. Régi szép The Gathering-számok is várhatók, így aztán többszörösen kötelező a jelenlét február 18-án az A38-on egykori habarodottaknak, tisztelőknek és új hódolóknak egyaránt.


ajánló hír vuur



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása