2018.02.15. 19:02 – dankógábor

Itt a Smashing Pumpkins nagy újjáalakulóturnéja, ami nem is újjalakulóturné

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

smashing-pumpkins.png

Bejelentették azt, amit már mindenki sejtett, sőt, tudott, hogy turnéra indul a Smashing Pumpkins. A körút különlegessége, hogy 2000 óta először részt vesz benne a zenekar egyik alapító-gitárosa, James Iha is. Az egyetlen ember, aki Billy Corgan vezér mellett valamit is belepiszkált egy-két Smashing Pumpkins-dalba. Próbálták az egészet úgy felvezetni, hogy ez valamiféle reunion, de egyrészt a szintén alapító Jimmy Chemberlin dobos hol felbukkan Corgan mellett, hogy eltűnik, másrészt nem vesz részt benne D'arcy Wretzky basszusgitáros, ami ugyan csak egy pici szálka lenne a rajongók szemében, de a nem-jelenléte körül akkor balhé kerekedett, hogy gerendává nőtt az a szálka. Az elmúlt hetek adok-kapokja röviden (mert a teljes sztori egy brazil teleregény lenne): 

  • Wretzky azt állítja, hogy ment volna, de Corgan nem hívta.
  • Corgan azt állítja, hogy hívta Wretzkyt, de ő meg nem ment.

Na most ezek után tolnak majd le a nyáron egy amerikai turnét, de valószínűleg más földrészre is átnéznek majd, szóval a rajongók örülhetnek, hogy Iha is ott gitározik majd Corgan oldalán. Ja, a turnén csak a 2000-ben megjelent Machina/The Machines of God című lemezig bezárólag játszanak majd dalokat az 1988-as indulás óta felgyülemlett Smashing Pumpkins-életműből, tehát csak klasszikusokat. Az említett, fizikailag is megjelent lemezen játszott utoljára James Iha, mielőtt szélnek ment a zenekar, majd nélküle indult újra 2006-ban. Hogy új lemez lesz-e a három alapítóval, még nem tudni, illetve nem jelentették be, mert a felső kép is egy stúdióban készült hármójukról.

Amúgy nem ismerős a lángot meggyújtó két lány?

r-367864-1128444262_jpeg.jpg


rock smashing pumpkins hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása