2018.02.25. 06:40 – dankógábor

A magyar rockszíntér meghekkelte a Dalt

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

awsdal.jpg

Szombat este történelmet írt az AWS. Megnyerték a Dalt, ezzel pedig ők képviselik Magyarországot Lisszabonban az Eurovízión. Na nem ezzel írtak történelmet, hanem azzal, hogy mindezt metálzenekarként tették. Ilyen pedig nálunk még soha nem volt, de magán az Eurovízión sem fordul meg sűrűn keményebb zenét játszó csapat, ha meg igen, az olyan vicczenekar, mint a Lordi. Maga az AWS is meglepődött nagyon a dolgon, pedig ők láthatólag tényleg csak poénból, minden mindegy alapon indultak el, nem úgy, mint a Leander Kills, akik már nem először próbálkoznak ezzel, és még műsorról műsorra is képesek voltak változtatni a versenydalon, hogy jobban megérintse a magyar szíveket. A zsűri viszont végig következetesen odáig volt az amúgy elég fülbemászó, de kétség kívül metál AWS-dalért és a zenekar intenzív előadásáért, így most először fordult elő, hogy kemény zenét játszó csapat jutott az első négybe, ahol már csak a közönségen múlt, hogy ki lesz az első (rajtuk kívül még Dánielfy Gergely, Király Viktor és a yesyes izgulhatott).

Na és itt jött a lényeg, ugyanis a magyar rockszíntér egyként mozdult, és több népszerű rockzenekar fordult a saját rajongóihoz, hogy szavazzanak az AWS-re. Még az amúgy szintén döntős, de a négy közé nem jutó, viszont a Dal 2018 Akusztik díját elhozó Leander Kills is nagyon sportszerűen arra kérte a rajongóit, hogy szavazzanak a másik metálzenekarra. Ez pedig elsöpört mindenki mást, így most Lisszabonban is hümmöghet majd mindenki, hogy ilyen "üvöltözős, toporzékolós numetálba oltott popzenével igyekszünk majd helyt állni" az Eurovízión. De a zenekar legalább eközben jól szórakozik.

Itt az eredményhirdetés és a dal maga:

Az AWS frontembere, Siklósi Örs volt egyébként a Lángoló Balaton Sound-os riportere a múlt nyáron. Ezekben a videókban lehet őt látni, ahogy szenved a számára teljesen idegen környezetben.


hír aws a dal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása