2018.04.04. 20:20 – Lángoló

A múltad örökké veled marad - Itt az Orion Dawn új nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

od_2018.jpg

Poles Apart címmel megjelent az Orion Dawn második nagylemeze. Az album a zenekarral történt közelmúltbeli eseményeket meséli el. A lemezről eddig megjelent két klip, a Feel és a The Longest Night két eléggé eltérő pólust mutat be, ezt a kettősséget pedig az egész lemez magán hordozza. Borús és sötét, de egy időben derűs és önfeledt események, pillanatok sorozatfelvétele a Poles Apart, amit alább végig is lehet hallgatni. (Fotó: Szabó László Ádám)

A lemez olyan érzéseket mutat be, amelyek bárkiben bármikor felmerülnek, előtörhetnek az életben. Hogy mi történik akkor, ha elveszítesz magad mellől egy olyan embert, akivel egy fél életen át együtt formálódtál, de egy idő után két külön úton kezdtek el járni, így elkezded megkérdőjelezni a kapcsolatot és önmagadat is. Olyan pillanatokba enged betekintést, amikor a félelem és kétség kimerevedik, amikor gyenge, üres és céltalan vagy, teljesen összezavarodott azt illetően, hogy mi az, ami helyes és jó még ebben a világban. A legnehezebb része pedig az, hogy felejteni akarsz, de be kell vallanod önmagadnak, hogy akármennyire is elnyomod magadban tudatosan a múltat, az örökké veled marad és életed végéig kísérni vagy kísérteni fog. Ez már csak rajtunk múlik. A kiutat ebből az állapotból, a felcsillanó reményt önmagunk újra felfedezése, új célok kitűzése jelentheti.

Egyik érdekessége a lemeznek, hogy a tagok igyekeztek minél nagyobb saját értéket hozzáadni a tényleges elkészítés folyamatához, így például a keverés és master a zenekar dobosa, Smid András munkája.

Április 7-én a Dürer Kertben kezdődik a Poles Apart lemezbemutató turné, ahol a zenekar barátaival együtt ünnepli a megjelenést. Az Orient Fall, a Hanoi, a Grimcity és a Berriloom and the Doom is részt vesz az estén.

A zenekar ezúton is szeretne köszönetet mondani Csongor Bálintnak az énekfelvételért és az inspirációért, a SuperSize Recording Studionak a dob- és gitárfelvételért, illetve Horváth Attilának a Feel keverés és masterért. Továbbá külön köszönet illeti Kovács Barbarát, Szegedi Hajnalkát (Ninát), Szabó László Ádámot, Szilágyi Szabolcsot, Víg Szabolcsot, Déri Ákost, Kiss Virágot, Kővári Gábort a hozzájárulásukért és kemény munkájukért.




Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása