2018.04.14. 18:00 – Gnosis

Kettősség - Ygfan-dal- és klippremier

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

2018-02-19-11-05-56_95a8a93740f8f3.jpg

A május közepén megjelenő Hamvakból című második Ygfan-nagylemezről most a címadó dalhoz készült klipet lehet itt nálunk megtekinteni. Minden fontos részlet klippel kapcsolatban a kattintás után:

A zenekar összefoglalója a klipről:

Már a dal alapötletének formálódásakor éreztük, hogy ezek a témák komoly vizuális potenciállal bírnak, szóval amikor ki kellett választani, hogy melyik darab kerül megfilmesítésre, nem igazán kellett késhegyre menő vitákba bocsátkoznunk zenekaron belül. A dal egyébként a formáció ars poeticájának is tekinthető szövegét tekintve és zeneileg is egészen definitív. Kristóffal (Váradi-Orosz Kristóf) már korábban többször beszélgettünk a munkáiról/elképzeléseiről, szóval adta magát a dolog, hogy megkeressük őt a kivitelezéssel kapcsolatban. Átküldtük neki a dal egy korai változatát, meg néhány mondatban összefoglaltuk az elképzeléseinket, majd több soron átbeszéltük a dalszöveget is, amit kiindulási pontnak tekintettünk, de összességében elég nagy teret hagytunk neki a kreatív tervezésben, amivel élt is. Mindenképpen a szakrális-profán, természet-urbánus világ, belső csend kontra „külső” elidegenedés kettősségét szerettük volna kidomborítani, amire ő végül ezzel a kisfilmmel reflektált. A felvételek viszonylag gyorsan zajlottak, de a vágással kapcsolatban azért megharcoltunk egymással, míg úgy éreztük, hogy a végeredmény mind a két fél számára kielégítő formát öltött. Szerettük volna, hogy a zene hullámzása tetten érhető legyen a filmben, anélkül hogy az durván betolakodna annak képi világába, tehát igyekeztünk a vágások számát minimalizálni, inkább a lassított képekben bekövetkező mozgások rezonálnak a zenére.

Váradi-Orosz Kristóf, a klip készítője a munkálatokról: 

Amikor találkoztam a zenekarral és eléjük tártam a koncepciót, arra készültem, hogy nem tetszik majd nekik. Szeretem ésszerű keretek között provokálni az embereket, hogy gyorsan kialakuljon a párbeszéd, így aknázva ki egymás kreativitását. Szerencsére érezték a témában feszülő kontrasztot, és hamar konszenzusra jutottunk egy egymásra utaló szimbólumoktól feszülő, dokumentarista videoklip elkészítését illetően, mely egyénenként más-más értelmezést nyer majd a nézőkben. A rigókból nyert dohány képi feldolgozása foglalkoztatott igazán. A cigaretta a régi filmekben – mely képi világ megidézése részben cél volt – ritka esetben tartalmas szimbólum, sokszor inkább csak egy kellék a szereplők kezében. A nyersanyagot egyetlen őszi reggelen forgattam. Velem volt végig Borbás Marci barátom, és egyszeri hű fegyverhordozóm. Ő vigyázott a felszerelés épségére, miközben dolgoztam, valamint segítette a kapcsolatteremtést a szereplőkkel, akik szóbeli beleegyezéssel járultak hozzá a mű elkészültéhez tudván, hogy miben szerepelnek majd.

 

 

 

 CD - Sun & Moon Records, kazetta - Fekete Terror Productions
Lemezbemutató koncert: június 2án Budapesten

album-front.jpg


klippremier Ygfan



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása