2018.04.20. 19:46 – dankógábor

Meghalt Avicii

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

avicci.jpg

28 éves korában elhunyt Tim Bergling, vagy ahogy az egész világ ismerte Avicii. A producer holttestére péntek délután találtak rá Omán fővárosában, Maszkatban. A halálhírt a DJ sajtósa is megerősítette, de az okáról egyelőre nem tudni, de 2016-ban egészségügyi okokra hivatkozva visszavonult a fellépésektől. Akkor bevallotta, hogy az alkoholizmusa okozta hasnyálmirigy gyulladása és epe- valamint vakbélműtéte miatt kényszerül pihenőre. Tavaly viszont újra elkezdett zenét írni és készült a harmadik nagylemezére. 

A Stockholmban született Berngling 18 évese bukkant fel a zenei életben, mikor remixelte egy Commodore 64-es játék zenéjét, 2012-ben és 2013-ban viszont már harmadik volt a DJ Mag rangsoroló listáján. 2013-ban adta ki első nagylemezét, 2015-ben pedig a másodikat. Rengeteg dala került a rádiós listák élére, emellett többször is jelölték Grammyre is. Olyan zenészekkel írt közös dalt, mint Chris Martin, Robbie Williams, Brandon Flowers, vagy Billie Joe Armstrong. Magyarországon is nagyon népszerű volt, többször lépett fel nálunk, 2012-ben az Index Fesztblogja részeként interjúztunk is vele a Balaton Soundon, ahol meglepően őszintén bevallotta, hogy tényleg a play gombot nyomogatják a színpadon. 2017 végén egy film is megjelent róla, amiben kendőzetlenül beszél egészségügyi problémáiról is. Utolsó fellépése 2016. augusztus 28-án volt Ibizán. Nem tudni, hogy tervezte-e a színpadi visszatérést.


hír electro avicii



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása