2018.05.10. 14:46 – Nihil_AK

Dr. Dre védjegybitorlási pert vesztett egy nőgyógyásszal szemben

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dr-dre-copyright-gynecologist.jpg

Dr. Dre, a hiphop történetének egyik legnagyobb hatású producere elveszített egy 2015-ben indított peres ügyet, amit egy Dr. Drai nevű nőgyógyász ellen kezdeményezett. A Dre által benyújtott anyag szerint a két név hasonlósága ugyanis összezavarhatja a fogyasztókat. Most, három évvel később az Egyesült Államok védjegyhivatala elutasította a keresetet, mivel a rapper nem tudott tényszerűen megtévesztett áldozatokat felmutatni.

A Pennysylvaniai nőgyógyász teljes neve Draion M. Burch, ebből könnyen eredeztethető a Dr. Drai "művésznév", ugyanakkor elmondása szerint nem állt szándékában senkit sem megtéveszteni, már csak azért sem, mert orvosi körökben csak rossz fényt vetne rá, ha szándékosan ilyesmire játszana, főleg figyelembe véve Dre szerinte ellentmondásos dalszövegeit. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy a meglehetősen drága konzultációs díjai okán - alkalmanként durván 5000 dollárt kér a doktor úr, hülyének is megéri - a hozzá fordulók valószínűleg alaposan tájékozódnak arról, kivel is vizsgáltatják meg magukat.

Burch így védekezett továbbá:

"Dr. Dre is kijelentete, hogy nem orvosdoktor, semmilyen egészségügyi képesítése nincs, tehát nem nyújthat semmilyen orvosi szolgáltatást, és nem árulhat orvosi vagy egészségügyi termékeket."

A magunk részéről annyit tennénk hozzá, hogy bár az ügy önmagában elég nevetséges, hatalmas perspektívát látunk az eddig tudtunkkal még nem létező nőgyógyász rap alstílusban, hiszen számtalan lehetőséget rejt magában a téma. Persze úriemberek nem csapnak le olyan magas labdákat, mint a lázmérők és vizsgálóasztalok által tálcán kínált sutyerák, műmacsó vicceskedés, de biztosak vagyunk abban, hogy lenne közönsége a műfajnak -  huszonkét éve is voltak olyanok, akik pénzt adtak olyan szubhumán élvezetekért, mint az E-Rotic Help me Dr. Dick című - hát, minek nevezzük? - teljesítménye. 


hiphop per hír rap kis színes gangsta rap dr. dre röhögünkKommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása