2018.05.14. 16:00 – Lángoló Gitárok

Magasról - Hallgasd meg az Eleven Hold új albumát!

Lángoló albumpremier + dalról dalra

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eh_cut.jpg

Az Eleven Hold 2017 őszén készítette el ötödik albumát "Magasról" címmel, amelyen a zenekar az elmúlt néhány évben született dalokat gyűjtötte össze. A lemez szövegközpontú, személyes tapasztalatok alapján született számokat rejt, amelyek a tagok szerint egyre több kaput nyitnak meg zeneileg, és ez az album hangulatán is érezhető. A zenekar úgy fogalmazott, hogy az új korong garantáltan stresszmentesít, és ha sokszor meghallgatjátok, akkor sem káros az egészségre. Albumpremier a hajtás után! 

A premier mellett az Eleven Hold tagjai, Moller Zsolt énekes és ifj. Bodó Gyula gitáros a lemez dalait is bemutatják az olvasóknak.

Még itt vagyok

Gyula: Egy laza koncertdal, amire rávetül az öregedés árnyéka. Kicsit olyan ez, mint mikor sörözöl a barátaiddal egy fesztiválon, szól egy jó banda, de ti mégis egy tíz évvel ezelőtti fesztiválról sztorizgattok.

Millió

Zsolti: Önmagát nyugtató, darálós világfejtegető dal. Eredetileg zongorára íródott, csendben hallgatandó, komoly számnak indult, ami a gitároktól valahogy hangos, flegma rap-rock odamondogatóssá változott.  Útjelző keresése egy totál összezavarodott világban. 

Átok

Zsolti: Ez volt az első olyan szám, amit én írtam, és Eleven Hold dal lett belőle. Ezzel a dallal talán elindult egyfajta nyitás az Eleven Hold korábbi világától eltérő hangszerelés felé, ami szerintem az egész lemezt jellemzi. A dal abban a lelkiállapotban íródott, amikor annak ellenére, hogy az agyad tudja, hogy meg kell tenned, még képtelen vagy elengedni valakit, aki az életed, a mindennapjaid része, mozgatója volt, mert az a furcsa láthatatlan szál, ami összekötött vele, még nem szakadt el. Erre készült a lemez első videóklipje is, amelyet hamarosan a közönség is láthat majd. 

Engedj el

Gyula: Egyszerű szakítós dal, jól jöhet kiabálás helyett, amikor arra ébredsz a csajod mellett, hogy a tartalék csapatban ülsz a kispadon. Balhémentes elválás, pár betarthatatlan ígérettel. „Nyugi segítek keresni, helyettem… csak engedj el!”

Már nincs

Gyula: Egyszerű rock dal a hiábavalóságról. Amikor a darab is darabjaira hull. Kilencvenes éveket idéző gitárriff, húzós tempóval, egy jó kis kiabálós tétel a koncertlistán.

Félszavakból

Gyula: Van hogy húzni kell egy vonalat, csak nem mindegy, hogy mögötted, vagy magad előtt húzod. A röghöz kötöttségünkről, a húzni kéne innen érzésről, és arról, hogy magunktól tudunk-e elég messze menekülni.

Feladtad

Gyula: Egy dal arról, amikor vársz valakire, nem egyszer, nem kétszer. Évekig visszajársz ugyanoda, hátha jön, de nem.. Így hát iszol, aztán részegen céltalanul bolyongva egy kisvárosban azon agyalsz, hogy ha holnap mégis jön, legyen a nyelveden egy két jó mondat. Az optimizmus netovábbja.

Magasról

Gyula: A lemezünk címadó dala. Manapság muszáj megszűrni a dolgokat, mert túl sok körülöttünk a zaj. Egy dal arról, hogy mi a fontos, belebújtatva egy kis bocsánatkérés, jó előre, arra az esetre, ha elfelejteném, vagy nem venném észre. „…nekem itt vagy te szívnek, szemnek az ég, minden másra nyugodtan magasról…”

Egyebünk sincs

Zsolti: Gyakran megesik, hogy amikor az ember felismeri a világ apróbb igazságait, inkább visszabújna abba a kényelmes tompa tudatlanságba, ahonnan a dolgok még biztonságosnak tűntek.  A kipárnázott ketrec viszont nem a lélek természetes közege.   Ha egyszer láttad a jeleket, már ne fordítsd el a fejedet! 

Ezer lámpás dala

Gyula: Egy igaz történet Gyulától, hogy milyen az, amikor valaki jó példa a rossz példára. Egy dal a gyerekkori önmagadhoz, amikor jó ötletnek tűnt, hogy behúzod magad mögött az ajtót. Nagyon sok rossz megoldás születik, mire kijön egy jó eredmény.

A lemezbemutató koncert május 21-én lesz a Kobuciban. További információk a koncert Facebook-eseményén

ehborito.jpg


premier magyar pop rock eleven hold dalról dalra albumpremier



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása