2018.07.25. 17:17 – Lángoló Gitárok

Mozgásművészet és különleges koncertek ezen a héten a Budapest Parkban - Heti Park

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

egyedi_peter.jpg

A következő hét napban sem unatkozhatnak azok, akik a Budapest Park felé veszik az irányt, hiszen a tánc- és mozgásszínházi előadásoktól a különleges koncerteken át a hajnalig tartó partykkal bezárólag mindenféle program várja a látogatókat. Ma és jövő szerdán a Firebirds társulat két különböző darabbal készül a Nagyszünetben, mindkettőt kifejezetten ajánljuk azoknak, akik számára nem idegen a mozgás művészete. Csütörtökön ötödik születésnapját ünnepli a Parkban a Bagossy Brothers Company a Lóci Játszik társaságában, akik ebben az évben már nem is adnak hangos, nagyszabású koncertet Budapesten. A hétvégén jön az Irie Maffia, majd Rúzsa Magdi, jövő hétfőn pedig Egyedi Péter szerzői estjének örülhetünk a Nagyszünetben. Részletes programajánló a hajtás után! (Fotó:  Mindenkinek megvan a maga története Facebook / Máté Péter)

Július 25, szerda, Nagyszünet  - Firebirds - Twin Alike

A Firebirds Twin Alike darabjának története egy képzeletbeli világban játszódik, ahol a hajuknál összenőtt ikerlányok életükben először tapasztalják meg az egyéni szabadságot. A századközepi vándorcirkuszok hangulata keveredik egy füstös revü illatával, az egyedi zenei hangzásvilág és az örök érvényű érzelmek mégis mai ízt adnak ennek a különleges keveréknek. Tánc- és mozgásszínházi jelenetek tarkítják a levegőakrobatika, tárgymanipuláció és zsonglőr technikákat felvonultató újcirkusz előadást.

Július 26, csütörtök - Bagossy Brothers Company, Lóci Játszik

Bármilyen hihetetlen, de idén már öt éves a Bagossy Brothers Company és ezt egy hatalmas bulival ünneplik meg a Budapest Parkban. Torta, aranyeső, diszkóláz! A 2013 óta létező gyergyószentmiklósi zenekar fő csapásiránya a dallamos indie, alternatív és folk stílusok, mindez igazi "telitorokbólüvöltős" szövegekkel fűszerezve. A csapat fiatal kora ellenére olyan himnuszokat tudhat magáénak, mint a Van egy ház, a Vakít a kék vagy a legutóbbi, Valahol itt című slágerük. Nagy sikerrel léptek már fel a legfontosabb magyar- és erdélyi fesztiválokon, klubokban, a közönség szeretete mellett pedig a szakma elismerését is kivívták: a Nagy-szín-pad tehetségmutató döntőjéig meneteltek, tavaly pedig Fonogram-díjra és Petőfi Zenei Díjra is jelölték őket.

Azt este folyamán ráadásul a Lóci Játszik is fellép, ráadásul túlzás nélkül egy különleges koncertet adnak, amit saját szavaikkal így ajánlottak: "Nehéz egy föld alatti akváriumba elhozni a napsütést, de amikor 1200 ember veled együtt énekel, akkor tényleg úgy érzed magad, mint a dalban: a #napölel. A nyár közepén, a PARK-ban ismét elhozzuk ezt a pillanatot mindenki számára, ráadásul még többen leszünk - ugye? Sőt, talán meglepetésként ér titeket, de 2018-ban ez lesz az utolsó(!!!) hangos, nagyszabású budapesti Lóci játszik buli, mert szeptembertől decemberig valami egészen különleges meglepetés-sorozattal várunk Benneteket. Mi ígérjük, hogy pont ezért a színpadra mindent felrakunk, ami a csövön kifér - ti pedig gyertek, és töltsétek meg a nézőteret! Áll az alku?"

Július 27, péntek - Irie Maffia, vendég: NB, Slow Village

2005-ös megalakulása óta az Irie Maffia az ország egyik legjobb koncertzenekarává, a fesztiválok és klubok megkerülhetetlen és állandó szereplőjévé vált. Ezúttal is biztosak lehetünk benne, hogy a talán legkarizmatikusabb zenészeket és MC-ket felvonultató csapat különleges energiákat szabadít majd fel a színpadon. A koncert után PressPlay - The Videodisco hajnalig.

Július 28, szombat - Rúzsa Magdi, Fangler's

Rúzsa Magdi példaértékű karriert futott be, miután megnyerte a Megasztárt. Kilencedik helyen végzett az Eurovíziós Dalfesztiválon, később pedig A Dal című műsor zsűritagja lett, eközben bezsebelt tulajdonképpen minden létező hazai díjat, koncertjein pedig rendre ezreket nyűgöz le csodálatos énekhangjával. Magdi nem véletlenül tudott túlnőni a tehetségkutatók mezőnyén: minden fellépésén ragaszkodik az élő produkcióhoz, és nem váltja aprópénzre ismertségét. Ráadásul idén ez az utolsó alkalom, hogy Budapesten koncertezik Magyarország egyik legkarizmatikusabb és legszimpatikusabb énekesnője. Az este előzenekara a Fangler's lesz, akik nemrég jelentették meg első albumukat Tisztul címmel, a koncert után pedig pálmafás, medencés HERZ ≡ Beach Party x Open Air hajnalig.

Július 30, hétfő, Nagyszünet - Egyedi Péter (Óriás) szerzői est

Egyedi Péter az Óriás dalszerző-énekese, a Rájátszás motorja és zenei rendezője, korábban az Isten Háta Mögött és az Annabarbi meghatározó tagja volt. Hálószobaprojektje 2005 körül indult Mindenkinek Megvan a Maga Története néven. Egyszálgitáros szerzői estjein a hálószoba mélyén született intimebb szólószerzeményei mellett zenekarai fontosabb dalai is előkerülnek, valamint rendre elhangzanak kedvenc előadóitól “kölcsönvett” izgalmas feldolgozások is, amelyek számára fontos jelentéssel bírnak vagy érdekes interpretációi az eredetinek.

Augusztus 1, szerda - Firebirds - All in two

A Tűzmadarak társulat jövő szerdai produkciójában a két zsonglőr az utcai előadóművészet eszközeihez nyúlva interaktív jelenetekkel és frappáns humorral bontja le a falat színpad és nézőtér között. Az előadás szereplői, dramaturgjai, koreográfusai, díszlet- és jelmeztervezői egyaránt Turai Bálint és Kiss Gergely voltak, akár már ennek alapján biztosak lehetünk abban, hogy igazi kuriózumot láthat a közönség egy hét múlva a Nagyszünetben.

További információk és programok a Budapest Park weboldalán és Facebookján


programajánló koncert szponzoráció rúzsa magdi irie maffia egyedi péter budapest park firebirds bagossy brothers company lóci játszik fanglers heti park



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása