2018.07.27. 13:15 – Lángoló

Sonic Youth, Melvins, Rush, Genesis, Pink Floyd egyben - ...And You Will Know Us by the Trail of Dead-koncert az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

trailofdead04.jpg

Az idei nyár egyik legfontosabb gitárzenei klubkoncertje kétségkívül az ...And You Will Know Us by the Trail of Dead, azaz rövidebben a Trail of Dead fellépése lesz augusztus 5-én az A38 Hajón.  Az ezredforduló emblematikus indie-artrock zenekara egyedülálló módon ötvözi a no-wave kultúrát a progrock hagyománnyal, és immár húsz éve járja tökéletesen önazonos útját.

Jason Reece és Conrad Keely közel negyedszázada álmodta meg saját zenekarát, és a ’Trail of the Dead már a kezdeti működésében is a XX. század egyik legizgalmasabb produkciója volt. Mivel a tagok épp annyiban merítettek inspirációt a nyolcvanas évek no-wave kultúrájából, a Sonic Youth és a Melvins erőteljes előadásmódjából, mint a Rush, a Genesis vagy a Pink Floyd progresszív rockzenei felfogásából.

A ’Trail of the Dead hangzásvilága is épp annyira lehetett mindig intenzív, amennyire a zenekar saját életműve is mindig a végletekig megkomponált dalokból tevődött össze. Nem véletlen, hogy az art rock, mint jelző, jóformán nem is fedi le a zenekar sokrétűségét: zenei világukkal nemcsak új dimenziót nyitottak a gitárzenei progresszivitásnak – olyan zenekarok előtt járva, mint a Dredg vagy a Cog –, hanem az ezredforduló emblematikus indie-zenekarává is válhattak. A kritika éltetésén túl az Interscope-os háttér is üstökössé tette a produkciót. A tagok a milleniumot követően nemcsak artisztikus, hanem életútbeli szabadságra is vágytak: innentől datálva napjaink ’Trail of the Deadje is épp annyira önazonos saját üzenetében, mint arculatában vagy hangzásvilágában.

A kollektíva nemcsak fontos társadalmi ügyek mögé áll be, hanem a folyamatos tanulni vágyás jegyében zenéje is állandóan változik, és reagál a zenekart körül ölelő kor sajátosságaira. Ez biztosítja, hogy a ’Trail of the Dead mindmáig napjaink egyik legaktuálisabb, artisztikus értelemben is kimagasló indie rock zenekara, és emiatt is merjük állítani, hogy 2018 nyarának legfontosabb gitárzenei klubkoncertje augusztus 5-én lesz, az A38 Hajón.

...And You Will Know Us by the Trail of Dead (USA) 

2018. augusztus 5., vasárnap 20:00

A38 Hajó Koncertterem  ⬛   Petőfi híd budai hídfő

Jegyár: 3900 Ft, elővételben: 3500 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.


hír



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása