2018.09.05. 16:59 – Lángoló Gitárok

A bandaháborútól az élet értelméig – Heti Park

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

bandahaboru_park.jpg

A most következő néhány napban ismét a magyar élvonalé a terep a Budapest Parkban. Csütörtökön érkezik a Bandaháború visszavágójával a Fish! és a Supernem, pénteken a Quimby, akiknek Frenk melegít be, szombaton egy teljes szimfonikus zenekarral jön a Wellhello, hétfőn pedig Bérczesi Robi ünnepli negyvenkettedik születésnapját a Nagyszünetben. Heti programajánlónk a hajtás után.

Szeptember 5, szerda: Firebirds - Steam On!

Ismét Firebirds a Nagyszünetben! Aki már látta a mostani szezonban a mozgásművész társulat fergetes akrobatikus produkcióit, annak most sem érdemes otthon maradnia. A steam punk ihletésű műsor leglátványosabb elemeit egy velocipéd segítségével mutatja be a trió, akiknek célkitűzése, hogy örömöt szórjanak szét a világban, amerre csak járnak. Előadók: Julianna Kollányi, Gergely Kiss, András Mező.

Szeptember 6, csütörtök: Fish! vs Supernem Bandaháború Visszavágó, vendég: Fatal Error

A tavalyi nagysikerű összecsapás után idén újra a megmérkőzik egymással a „hardpop” és a „tudományos-fantasztikus pop” két hazai zászlóvivője, a Fish! és a Supernem. A magyar punk-rock szcéna két veteránja ezúttal is egy barátságos mérkőzést folytat majd le, ahol dübörög a basszus és sírnak a gitárok szeptember 6-án a Budapest Parkban. A bemelegítésről a Fatal Error gondoskodik.

Szeptember 7, péntek: Quimby, vendég: Frenk

A Quimby szeptember 7-én ismét beveszi a Parkot. A tavalyi esőtánc után ismét átadják magunkat, hogy a nyár méltó zárásaként elhozzák a nagyképernyős csodalámpásaikat és perfekt Quimby-szeánszt celebrálhassanak nektek, egy kis őrülettel, megbabonáztatással, leheletnyi kelet-európai countryval és csurig rock and rollal! A Quimby előtt Frenk érkezik rock&roll popsanzonjaival a Park színpadára. Éjszakai élet, és minden, ami vele jár. Különös és magával ragadó, bizarr, erotikával túlfűtött világ, túlélési útmutató kezdőknek és haladóknak. A koncertek után British Mood TOP 100 (Lithium vs Lidocain vs Indie Rehab) a három partisorozat legjobb dalaival.

Szeptember 8, szombat - Wellhello PowerSzimfonik, vendég: Bermuda

A Wellhello most szombaton meglépi azt, amit eddig még soha: egy hatalmas szimfonikus zenekarral lépnek színpadra, akik a zenekar szerint a "szokással" ellentétben nem lágyítani fognak a dalokon, hanem rájuk tesznek majd még egy lapáttal. Meglepetésekkel teli Wellhello Szimfonik Show szeptember 8-án a Budapest Parkban, kell ennél több? Talán csak a koncert után hajnalig tartó r ’n b buli, a Queens Party #4.

Szeptember 10, hétfő, Nagyszünet - Bérczesi Robi 42

Mi az élet értelme? Hát 42 – derült ki a Galaxis útikalauz stopposoknak című kultikus sorozatból. Ezen fonal mentén köszöntheti a közönség a hazai színtér egyik legmeghatározóbb underground dalszerző- énekesét, a Hiperkarma frontemberét, Bérczesi Róbertet születésnapja alkalmából. Vagyis inkább ő köszönt majd mindenkit saját szerzeményekkel, feldolgozásokkal, magvas gondolatokkal és őszinte, mély érzésekkel.

Szeptember 11, kedd - Nagyszünet - A gyilkos médium - Kertmozi a Sony Movie Channellel

Jövő kedden a Kertmoziban egy spanyol-amerikai thrillert nézhettek meg a Kertmoziban, Rodrigo Cortés rendezésében, Robert De Niro és Sigourney Weaver főszereplésével. A paranormális jelenségeknek beállított szemfényvesztések után nyomozó Dr. Margaret Matheson és a fiatal asszisztensét jelentő Tom Buckley azzal a szándékkal kutatják a különféle természetfeletti eseményeket, hogy lerántsák a leplet a háttérben álló csalásról. Simon Silver, a legendás vak médium harminc évig tartó, rejtélyes távolléte után újra a figyelem középpontjába kerül, és alapos fejtörésre készteti az ortodox tudomány híveit valamint a hivatásos szkeptikusokat egyaránt. Tom egyre megszállottabban érdeklődik Silver iránt, akinek mágneses ereje az újabb és újabb megmagyarázhatatlan események szaporodásával fokozódik. Miközben az asszisztens közelebb kerül a médiumhoz, a feszültség egyre csak nő, és az idő előrehaladtával Tom világnézete gyökeres változáson megy keresztül.

Szeptember 12, szerda - Pixel Magic x Phase Alternating Line

A Pixel Magic szezonzáró estéjén a zajokból és absztrakt vizuális tartalmakból építkező Phase Alternating Line (PAL), a Kitzinger Gábor médiaművész és S Olbricht – a Farbwechsel elektronikus zenei kiadó alapítója - által jegyzett formáció élőben generált képi és zenei interakcióinak világába kirándulunk. Berlini, római és budapesti fesztiválfellépéseik után ezúttal a Nagyszünetben adnak ízelítőt improvizáció alapú audiovizuális live actjükből.

Kitzinger Gábor médiaművész a 2000-es évek eleje óta aktív résztvevője a budapesti és nemzetközi vetítős színtérnek. Installációit és performanszait a világ több országában is bemutatták Európától Amerikán át Afrikáig. Szóló projektjei mellett 2006 óta tagja Magyarország egyik legismertebb vizuális műhelyének, a Glowing Bulbs / Kiégő Izzók kollektívának. A Martin Mikolai-val közösen jegyzett PAL projektben hangreaktív 3D animációkat tervez.

További információk és programok a Budapest Park weboldalán és Facebookján!


programajánló koncert hír fish szponzoráció quimby supernem frenk bérczesi róbert kertmozi budapest park wellhello heti park pixel magic kitzinger gábor



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása