2018.11.02. 16:07 – Lángoló Gitárok

Koncertek, beszélgetések, filmpremier és fotókiállítás a Halmos Béla Program Napján

Vasárnap az A38-on

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

halmos_bela.jpg

November 4-én, azaz most vasárnap este rendezik meg az A38-on a Halmos Béla Program Napját, melynek keretében a folk- és népzene iránt érdeklődők a nap folyamán késő estig kitűnő koncertek, színpadi beszélgetések, koncertfilm premier és fotókiállítás szem- és fültanúi lehetnek. A 2013-ban elhunyt Széchenyi-díjas népzenekutató és hegedűtanár emlékére rendezett eseményre a belépés ingyenes. További információk a hajtás után. 

A Halmos Béla Program Napját a Nemzeti Kulturális Alap Halmos Béla Program Ideiglenes Kollégiuma, a Halmos Béla Programiroda, és a Hagyományok Háza közösen szervezi. A programban fotókiállítás, filmbemutató, koncertek, beszélgetések, szakmai programok, illetve táncház lesz egész nap az A38 Hajó koncerttermében, éttermében és kiállítóterében!

Részletes program:

ÉTTEREM

16:30 Mesterek és tanítványok – koncertfilm (premier)
Népművészet Mesterei és Népművészet Ifjú Mesterei cím birtokosainak közös gálakoncertjéről készült filmfelvétel bemutatója. A gálakoncert a 25 éves Nemzeti Kulturális Alap Szent Mihály-napi Népművészeti Fesztiváljának záróeseménye volt, melyre 2018. szeptember 29-én, Szentendrén, a Skanzen Vigadójában került sor.

17:30-18:00 Kötetlen népzene a BorFolk együttessel. Közreműködik Székely Veronika, Olasz György, Szűcs Sándor, Kovács Géza, Pálfi Zsolt.

KIÁLLÍTÓTÉR

16:00 A Hagyományok Háza Baráti Körének fotókiállítása Halmos Béláról
A kiállításmegnyitón moldvai dallamokat ad elő Halmos Kata és Kudász Ferenc.

16:30 Halmos Béla emlékezete – A szerző, Jávorszky Béla Szilárd könyvbemutatója

17:30-18:30 Emlékezés Halmos Bélára Beszélgetés Eredics Gábor, Sebestyén Márta, Sebő Ferenc, Fábián Éva, Szomjas György, Dénes Zoltán részvételével. Moderátor: Vasváry Annamária.

KONCERTTEREM

19:00-20:30 A Halmos Béla-díjas hegedűsök koncertje Lipták Dániel és a Békés Banda (közreműködik Csenki Zalán), Horsa István és a Horsa Banda Havay Viktóriával, valamint Nyitrai Tamás, Mihó Attila és a Bazseva zenekar

21:00-22:00 Koncert Halmos Béla Az a szép piros hajnal című lemezéből
Ének - Sebestyén Márta, Agócs Gergely, Hetényi Milán; hegedű - Salamon Beáta, Virágvölgyi Márta, Gombai Tamás, Ökrös Csaba, Vizeli Balázs; kontra - Csoóri Sándor, Fekete Antal Puma; furulya - Juhász Zoltán; cimbalom - Balogh Kálmán; nagybőgő/cselló - Havasréti Pál, Éri Péter

22:00-24:00 Táncház

További információk a rendezvény Facebook-eseményén


folk programajánló hír rendezvény a38 népzene nka halmos béla program



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása