2018.11.19. 12:02 – Lángoló Gitárok

Új időszámítás – Special Providence jövő csütörtökön az A38-on

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sp_2018.jpg

Jövő csütörtökön, november 29-én két olyan magyar zenekar lép fel az A38-on, akik a saját stílusukban egyformán világszínvonalat képviselnek, és bár másfelől közelítenek a stílushoz, közös jellemzőjük a progresszivitás. A Special Providence ezúttal az Angertea legénységével osztja meg a színpadot, a koncertre pedig páros belépőt nyerhettek most következő játékunkban, amely a hajtás után érhető el egy miniinterjúval kiegészítve.

A Special Providence számára fontos mérföldkő lesz ez a koncert, hiszen ez alkalommal debütál a zenekar új felállása élőben. Erről, és más aktualitásokról kérdeztük Markó Ádámot.

Új gitárossal léptek színpadra az A38-on. Mi áll a váltás hátterében? 

Alapvetően ahhoz tudnám hasonlítani ezt, mint amikor egy párkapcsolat mindkét részről megfárad. Marciban (Kertész Márton, korábbi gitáros) és bennünk is érett már egy ideje, hogy megérett az idő a váltásra. Mindenki megy tovább a maga útján, de teljes a barátság és a szeretet egymás között.

Az utódját, Aleket hogyan találtátok meg?

Egy amerikai fesztiválon találkoztunk nyáron, ő is fellépett, és beleszeretett a zenekarba. Aztán az élet úgy hozta, hogy amikor együtt dolgoztunk a Dream Theater billentyűsével, Jordan Rudessel, ő is emlegette Aleket, hiszen az ő szólólemezén is gitározott.

Érdekes volt, ahogy így összeértek a szálak. Egy Berkley-t végzett, igazi proaktív gitáros, aki hangmérnök, producer is egyben. Az ő személyében egy tökéletes muzsikust találtunk, akivel tovább tudjuk folytatni az utunk, és el tudunk majd jutni egy következő szintre. Hihetetlenül elhivatott, és már alig várjuk, hogy együtt turnézzunk.

A turné előtt viszont még lesz egy budapesti koncert is. Ott mi várható?

Új időszámítás kezdődik a zenekar életében, és biztos hogy kicsit máshogy fogunk szólni, létezni a színpadon, persze mindezt abszolút pozitív értelemben mondom. A budapesti koncerten debütálunk az új felállásban, és természetesen a Special Providence-életmű minden fontos dala elhangzik majd az este folyamán.

Az azt követő miniturné során öt koncert alatt négy országban játszotok majd. Hogyan alakulnak a külföldi tervek? A Jordan Rudessel közös együttműködés éreztette a hatását ezen a téren?

Mindenképpen más szintre helyezte a zenekart a kollaboráció, ennek már most vannak észrevehető hatásai és valószínűleg hosszabb távon is kamatozni fog. Több komoly európai és tengerentúli fesztiválra kaptunk már, és azon dolgozunk, hogy ez így folytatódjon továbbra is. Jordan hihetetlen módon a szívén viseli a zenekar dolgait, és amikor megtudta hogy Alek lesz az új ember, azonnal fel is hívott. Szürreális.

Hogyan jött az ötlet, hogy az Angertea legyen az előzenekar az A38-on?

2013-ban játszottunk már együtt, az a koncert nagyon jól sikerüt. Szeretjük, amit csinálnak, ráadásul úgy gondolom, méltatlanul keveset játszanak, szóval ez nekik is jó lehetőség arra, hogy egy új közönség előtt bemutatkozzanak.

Az év végi miniturné után mik a terveitek?

Januárban elkezdjük írni a hatos lemezt. Nem fogunk kapkodni, de 2020-ra biztosan lesz új album. Emellett folyamatosan várhatók koncertek, turnék, de mindenről a maga idejében.

Nemrég egy komoly szakmai elismerés ért, hiszen egy neves nemzetközi szavazáson az év legjobb progresszív zenét játszó dobosai közé kerültél, olyan nevek közé, mint Mike Portnoy vagy Raymond Hearne. Milyen érzés?

Nekem is teljes meglepetés volt, hiszen nem tudtam, hogy jelölve vagyok. Ez a brit Rhythm Magazine és a Musicradar éves listája, ami Angliában és világszerte is meglehetősen rangos szakmai elimerésnek számít. Mondanom sem kell, eszméletlen nagy megtiszteltetés ilyen nevek mellett szerepelni, hiszen sok példaképem van a listán, és ez még inkább felértékeli az egészet. Nyilván esélyem sincs több milliós rajongótáborral rendelkező zenekarok dobosaival szemben, de itt nem is ez a lényeg, hanem az hogy a listán vagyok. Számomra már ez győzelem. 

Most pedig jöjjön a nyereményjáték, amelyben egy páros belépőt sorsolunk ki a koncertre. A teendő mindössze annyi, hogy válaszolj helyesen egy egyszerű kérdésre, és ha akarsz, segíts nekünk egy kicsit a rendezvény promóciójában. A kérdés a következő:

Milyen nemzetiségű a Special Providence új gitárosa, Alek Darson?

A megfejtéseket szokás szerint a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk, Lángoló - Special Providence - játék tárgyú levélben. Nem kötelező, de megköszönjük, ha megosztod a játékhoz kapcsolódó cikkeket az idővonaladon, esetleg ajánlod kommentben a rendezvényt annak, akit szívesen magaddal vinnél koncertre. A beküldési határidő jövő hétfő, azaz november 26, éjfél. Kedden reggel sorsolunk, a nyertest közvetlenül utána e-mailben értesítjük. A sorsolás után a beérkezett e-maileket töröljük az adatbázisból. Az értesítő e-mailre időben reagálás a nyertes feladata, nem vállalunk felelősséget azért, ha valaki a koncert után két nappal jelentkezik a nyereményért.

További információk a koncert Facebook-eseményén!


programajánló rock hír metal a38 nyereményjáték progresszív fúziós angertea sludge miniinterjú special providence



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása