2018.11.25. 09:00 – Lángoló

A 47. északi szélességi fok titkai – Pearls Of Long Loved Years-lemezpremier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

polly_lemezpremier.jpg

Itt a Lángolón már többször is beszámoltunk a hazai grunge/stoner kultikus zenészének, Polonkai Tamásnak az új bandájáról, a Pearls Of Long Loved Yearsről. A Polly Is Deadből és a Bálnalovas zenekarból is ismert dalszerző csapata szinte a semmiből tűnt fel tavaly nyáron, és másfél év elteltével el is hozták nekünk a bemutatkozó nagylemezüket, amit itt nálunk hallgathatunk meg először teljes terjedelemben. Szintén nagyszerű hír, hogy a The 47th Parallel North című album fizikai formátumban is megjelenik a Grungery Media Records gondozásában - digipak CD formájában - aminek az artwork-jét Studt Bálintnak köszönhetjük.

A frontember mellett Mészáros-Komáromy Dénes basszusgitáros, Kleinheincz Zoltán gitáros, és Pap Dávid “Page” dobos alkotják a csapatot, de a lemezen közreműködik Polonkai egykori Polly Is Dead-es zenésztársa, Sohajda Péter is, aki egyébként a lemez rögzítéséért, és annak megszólalásáért is felel. Az albumon szerepelő tíz dal tökéletesen összefoglalja mindazt, amit Polonkai 1993 óta képvisel a magyar zenében. (a Polly Is Dead megalakulásának 25. évfordulóján jelenik meg a lemez) 

Hogy miért ez lett a lemez címe? Mindig is kerestem a megfelelő kifejezést arra a zenei/lelki rokonságra, amit Seattle zenészeivel és zenekaraival kapcsolatban érzek. Évekkel ezelőtt egy kommentben találkoztam először azzal, hogy Seattle és Budapest azonos szélességi fokon található. Teljesen megdöbbentett, már néztem is a térképet – és alig hittem a szememnek – hogy Seattle, Budapest és Eger is szintén a 47-ik északi szélességi fokon található. Nagyon boldog voltam, mert ennél jobban semmi sem tudta volna kifejezni azt, amit ezzel kapcsolatban érzek. Amikor elérkezett a lemez címének kitalálása, egyértelműen ez tetszett mindenkinek a legjobban, így hát nem is volt kérdés, hogy ez legyen az.

A nagylemez a mai nappal az összes fontos digitális terjesztőnél elérhető (Spotify, iTunes, Deezer, Amazon stb.), aki pedig digipak CD-t szeretne vásárolni, írjon a polly.grungery@gmail.com email címre a részletekért.

cover_polly.jpg

A posztot a Hangfoglaló Program és az NKA támogatta:

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier pearls of long loved years #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása