2018.11.29. 13:32 – Lángoló Gitárok

Az ETEP lendületbe hozza Európát - Tehetségcsere program hazai zenekaroknak is

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

etep.jpg

Hazai zenekaroknak is kínál lehetőséget a nemzetközi bemutatkozásra az európai zenei tehetségeket segítő ETEP, azaz European Talent Exchange Programme . Az ETEP 2003-ban indult útjára, hogy minden eddiginél nagyobb lehetőséget nyújtson a tehetséges zenekaroknak, előadóknak a különböző nemzetközi fesztiválokon való bemutatkozásra. Ha illik rád a leírás, érdemes tovább olvasni! 

A tehetségcsere program vezetőkje, Ruud Berends a következőket mondta el a kezdeményezésről:

A program indulása óta az ETEP 4001 show-t illetve 1445 fellépést szervezett 34 országban és nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy ilyen sok tehetséges európai fellépő szakmai pályafutását segíthettük. Nagy várakozással tekintünk a jövő elé, egy dolog azonban biztos: az ETEP tovább növekszik és még több művésznek fog nagyszerű lehetőségeket kínálni. 

A kontinens nyugati részén elért sikerek után a tehetségcsere program (ETEP) kiemelt figyelmet kezdett fordítani a Kelet- és Közép Európára, ezzel elindítva egy hosszútávú integrációs folyamatot, hogy segítsék e régió zenekarainak is a külföldi fesztiválokon való bemutatkozást. Célunk, hogy a régió zenekarai is hasonlóan világszínvonalúvá váljanak, mint az ott lévő fesztiválok, akár a Sziget vagy az Exit, az Open'er, Pohoda, Electric Castle, hogy csak néhányat említsünk. Ez egy kemény munkával járó folyamat, de az ETEP minden bizonnyal tud segíteni.

Örömmel és büszkén üdvözöljük a Clockenflap (cn), Kendal Calling (gb), Mad Cool festival (es), Rolling Stone Park (de), Stereoleto (ru), Truck Festival (gb), Wacken Open Air (de) Y Not Festival (gb) fesztiválokat az ETEP 2019-es rendezvényei között, így összességében az ETEP immár 128 fesztiválon van jelen. Üdvözöljük továbbá új partnereinket is: a Czech Music Office, a LaLa Slovak Music Export és Italia Music Export koncertszervezőket. Az ETEP családhoz történő csatlakozásukkal,  az ETEP még több lehetőséget kínálhat a pályafutásuk elején álló európai művészeknek Európán belül, illetve azon kívül is.  

Sok pályafutása elején lévő, illetve az ETEP támogatását élvező fellépő vált nagyon sikeressé. Az elmúlt 17 évben olyan fellépők élvezték az ETEP támogatásának előnyeit, mint Agnes Obel, Ásgeir, Ben Howard, Benjamin Clementine, Calvin Harris, Franz Ferdinand, James Blake, MØ, Noisia, Selah Sue, The Editors, The Kooks, The XX, Within Temptation valamint a Years & Years. A legutóbbi időben, az Idles, Shame, Alma, Aurora és a  Dua Lipa tarthatták meg első nemzetközi fellépésüket az European Talent Exchange Programme, azaz az ETEP támogatása révén.

A 122 fesztiválon szervezett 161 fellépéssel és 483 show-val az európai zenei tehetségeket gondozó program, az ETEP immár a negyedik egymást követő évben döntött rekordot a fellépés-foglalások terén. A legnépszerűbb fellépések között szerepel a jövő évi Szigeten is fellépő Superorganism,  Tamino és Alma. A 19 fesztiválos fellépésével idén a Superorganism megdöntötte az egyazon évben rendezett show-k rekordját, elhódítva a címet a tavalyi rekorder SHAME-től. 2019-ben nyolc fesztivál – beleértve a kínai Clockenflap és az oroszországi Stereoleto rendezvényeket is – csatlakozik a tehetségek „talent exchange” csereprogramjához, ezáltal az ETEP tovább növelte a tevékenysége által érintett országok számát. A tehetségcsere program fesztiváljainak teljes listája itt található

További információk az ETEP weboldalán


zene hír etep tehetségcsere integrációs program esns



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása