2018.12.08. 08:23 – Nihil_AK

Unethered Angel - Új dal és videó a Dream Theatertől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

dream-theater.jpg

Lehet valami abban, amit John Petrucci a Dream Theater új albumáról és annak felvételi körülményeiről nyilatkozott legutóbb, ugyanis az első nyilvánosságra hozott dal, a lemezt nyitó Unethered Angel amellett, hogy letagadhatatlanul jellemző a zenekarra, jólesően pozitív hangulatot is áraszt, ami egyáltalán nem tesz neki rosszat. Ráadásul egy meglepően alapra vett stúdiós snittekből összevágott klippel megtámogatva hozták ki, amiben gyakorlatilag semmi sem történik azon kívül, hogy eljátsszák a számot, mégis kitűnően működik. A hallgató ha akar, már most nekiállhat elemezgetni a dalt zeneileg, hiszen a képsorokat figyelve egy-két szakmai fogást is elleshetünk tőlük, ha van hozzá szemünk, meg persze egy kis térhallásunk, és az is jól jár, aki szimplán kíváncsi arra, milyen légkör uralkodott a lemez készítésekor a stúdióban. Ez a tétel mindenképp jó előjel a Distance Over Time egészét tekintve, szóval könnyen lehet, hogy ezzel az albummal az új követők mellett azok figyelmét is fel tudják majd kelteni, akik egy ideje már elvesztették a fonalat velük kapcsolatban.

John Petrucci a dal kapcsán a következőket mondta:

A felvételek alatt az Untethered Angelt "Négyes" dalként emlegettük mindannyian, mivel ez volt a negyedik, amit megírtunk. Mindazonáltal már azelőtt, hogy befejeztük volna az összes számot, folyamatosan volt egy olyan érzésünk, hogy könyörög a lemeznyitó pozícióért.

A szöveg szintén érdekes témát jár körül:

A félelem olyasvalami, ami életünk egy pontján biztosan felüti rusnya fejét. Félünk az ismeretlentől, attól hogy megtegyünk valamit, félünk attól, hogy hibát követünk el. Ha nem vigyázunk, ellenünk dolgozhat, és megfoszthat minket attól, hogy kihozzunk magunkból mindent. A világ olykor egy rémisztő hely is lehet, és különösen a mai fiataloknak rémisztő lehet, ha bizonytalan a jövő. Ha elengeded ezt a félelemet, és átadod magad a számtalan lehetőségnek, amit a jövő tartogat, az szabadít majd fel végül.

A lemez várható dallistája a következő:

01. Untethered Angel (6:14)
02. Paralyzed (4:17)
03. Fall Into The Light (7:04)
04. Barstool Warrior (6:43)
05. Room 137 (4:23)
06. S2N (6:21)
07. At Wit’s End (9:20)
08. Out Of Reach (4:04)
09. Pale Blue Dot (8:25)
10. Viper King (4:00) (Bónusz)


rock videó hír metal progresszív dream theater új dal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása