2018.12.09. 12:00 – Lángoló Gitárok

Új albumával érkezik a Dürer Kertbe Tommy Cash februárban

A New Beat Advent második fordulójában páros belépőt nyerhetsz a koncertre

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

tommy-cash-x-ray.jpeg

Nevezhetik akár a világ legkülöncebb rapperének, akár kompromisszummentes popzenei provokátornak, egy biztos, a világszerte elismert konceptuális művész és zenész, az észt Tommy Cash az elmúlt pár évben letarolta az internetet meghökkentő videóival és sajátos látásmódjával. Régóta várt ¥€$ című debütáló lemeze november utolsó napján jelent meg, így már az album dalaival érkezik február 18-án a Dürer Kertbe.

Az észt, orosz, ukrán és kazah felmenőkkel rendelkező, 1991-ben született Tomas Tammemets, aki magát elsősorban észtként és kelet-európaiként definiálja, egy egyszobás lakásban nőtt fel Kopliban, Tallinn egyik külvárosi részén, nem messze egy népkonyhától. Ezt a negyedet egy későbbi interjújában élhető gettónak nevezte, és így emlékezett vissza erre az időszakra:

A környék tele volt kicsi, rothadó faházakkal, és mindig rossz szag volt az utcán. Esküszöm, egy kilométerről ki tudtam szúrni egy-egy drogost, és azt is, hogy éppen mit fogyasztottak.

Tommy tizenöt éves korábban szokott rá a fűre, aminek következtében ki is rúgták az iskolából, ő pedig megismerkedett a grafitti világával, és ahelyett, hogy befejezte volna tanulmányait, festeni kezdett és táncórákat vett. Az utcai szubkultúra révén a zene is hamar beszivárgott az életébe, ezekről az alapokról indult el pályafutása, és sokféle művészi formát ötvöző önkifejezése, melynek része a néha meghökkentő látványvilág, a különös öltözetek, és sajátosan kelet-európai életérzés, vagy olykor a vallás vizuális jelrendszeréből átvett elemek. A rapper - bár ebben az esetben talán ez a jelző kicsit szűkre szabott - saját maga írja és rendezi videóit, a művészi kivitelezést pedig szintén házon belül oldja meg, hiszen legtöbb videójának művészeti vezetője és társrendezője barátnője, Anna-Lisa Himma.

Bár a formabontó, inspirációs forrásai között Kanye Westet, a Die Antwoord-öt, és Jim Morrisont is megemlítő előadó korábban is igen masszív rajongótábort tudhatott maga mellett, kultusza az elmúlt egy évben még tovább nőtt, köszönhetően például a Dazed Magazine Dazed 100 listáján elért nyolcadik helynek, a Charli XCX-szel való turnézásnak vagy éppen annak, hogy szerepelt Rick Owen SS19 showjában.

A most megjelent ¥€$ című album anyagát Tommy eddigi művészetéhez hasonlóan eklektikusnak és izgalmasnak írják le, olyan zeneként, ami tele van meglepő fordulatokkal. A közreműködők között olyan neveket találunk, mint Boys Noize, Amnesia Scanner, A.G. Cook és Danny L Harle de rajtuk kívül is feltűnik néhány izgalmas név az albumon. 

A lemez turnéja február 18-án éri el Budapestet. Tommy Cash már több alkalommal bizonyította Magyarországon, hogy élő showja csaknem olyan őrült és erőteljes, mint videói, így biztosak vagyunk abban, hogy mindenki maradandó élménnyel távozik majd a Dürer Kertből. 

Most pedig jöjjön a játék! Aki helyesen válaszol nekünk egy egyszerű kérdésre, és segít egy kicsit a rendezvény promóciójában, páros belépőt nyerhet a koncertre. A kérdésünk így hangzik:

Milyen karaktert alakít Tommy Cash az X-Ray klipjében?

a. spirituális szektavezért

b. ortodox papot

c. gyógymasszőrt

A megfejtéseket szokás szerint a jatek@langologitarok.hu e-mail címre várjuk, Lángoló - Tommy Cash - játék tárgyú levélben 2018. december 16-án, azaz jövő vasárnap délig. A sorsolás után a beérkezett e-maileket töröljük az adatbázisból. Nem kötelező, de megköszönjük, ha megosztod a játékhoz kapcsolódó cikkeket az idővonaladon, esetleg ajánlod kommentben a rendezvényt annak, akit szívesen magaddal vinnél koncertre. A New Beat és a Lángoló Gitárok adventi játékának következő részét jövő vasárnap keressétek!

New Beat koncertek 2019-ben 

Január 25 - Priest (SWE) + support // Dürer Kert

Január 29 - You Me At Six - Akvárium Klub NagyHall

Február 2 - Algiers - Dürer Kert

Február 10 - Seafret - Dürer Kert "Room 041"

Február 15 - The Once - Dürer Kert

Február 18 - Tommy Cash - Budapest Gathering - ¥€$ Album tour, Dürer Kert

Február 19 - Tender - Dürer Kert "Room 041"

Márcois 17 - Night Lovell (CA) - Akvárium Klub, Nagy Hall

Március 17 - Cancer Bats - Dürer Kert "Room 041"

Március 27 - Larkin Poe - Dürer Kert

Április 19 - Sold out! Little Big - Akvárium Klub, NagyHall

Június 25 - Disturbed - Budapest Park

Július 23 - Thirty Seconds To Mars - Budapest Park

További információk a New Beat Facebookján!


koncert hiphop hír rap avantgárd nyereményjáték dürer kert new beat tommy cash



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása