2018.12.11. 12:15 – Nihil_AK

Tavasszal ismét turnézik a Black Earth Japánban

Ezúttal a Burning Bridges lemez húszéves jubileumát ünnepli az Arch Enemy klasszikus felállása

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

black_earth.jpg

Aki legalább a kilencvenes évek közepén-vége óta hallgat extrémebb zenéket, bizonyára tudja, miért sírják vissza sokan az Arch Enemy akkori felállását és az akkor készült lemezeket. Az első három album, különösen a Burning Bridges csont nélkül a dallamos death metal klasszikusaivá értek azóta, és bár a női énekesek fémjelezte majd' két évtizedben megjelent lemezek kivétel nélkül és tagadhatatlanul profi produkciók, a rajtuk hallható, kevés kockázatot vállaló zene nem mindenkit elégít ki maradéktalanul. Aki jövő májusban épp Japánban lesz, az viszont örülhet, mert egy speciális jubileumi turné erejéig ismét összeáll a zenekar Burning Bridges-korszakos felállása, a jelenlegi tagok - Michael Amott gitáros, Sharlee D'Angelo basszusgitáros és Daniel Erlandson dobos - mellett Johan Liiva énekessel és Christopher Amott gitárossal.

Liiva a japán Marunouchi Muziknak adott interjújában így emlékezett vissza a lemezre.

Az album nagyon különleges helyet foglal el a szívemben. A dalok több szempontból is varázslatosak. Van bennük sötétség, komorság, boldogság, szomorúság, remény, düh, és így tovább. Szeretem a belőle áradó energiát, és kifejezetten elégedett vagyok a saját vokális teljesítményemmel is, talán az összes lemezem közül itt voltam a legjobb formában. A produkciós munka is hibátlan.

A zenekarból történő eltávolításáról - bizonyos források szerint a színpadi jelenléte hagyott maga után kívánnivalót - és az azt követő időkről az énekes így beszélt: 

Először természetesen eléggé csalódott voltam amiatt, hogy el kell hagynom a zenekart, de az Arch Enemy éppen készült arra, hogy egy következő szintre lépjen, én pedig sajnos egyszerűen nem voltam képes 100%-os teljesítményre. Mindazonáltal nem sokkal később két másik zenekarban - ezek voltak a Hearse illetve a NonExist - folytattam a zenélést, még vagy tíz éven keresztül. Visszatekintve mindenkinek ez volt a legjobb. A zenekar nagyon sikeres lett, és azóta is az, én pedig tökéletesen boldog vagyok a jelenlegi életemmel. Különösen mostantól, hogy a Black Earth tagjaként újra színpadra állhatok.

Liiva szerint új album nem várható a projekttől, hiszen a most is Arch Enemy-ben játszó tagok számára érthető módon az a zenekar a fő csapásirány, Christopher Amott az Egyesült Államokban él, és ő is elég elfoglalt a saját munkájával, szóval a Black Earth sokkal inkább örömzenélésről szól, meg arról, hogy jól érezzék magukat együtt. De persze azt is hozzátette, hogy senki nem tudja, mit hozhat a jövő. Mi első lépésként nagyon örülnénk pár koncertnek egy kicsit közelebb.


hír japán svédország turné death metal arch enemy black earth



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása