2018.12.21. 13:00 – Lángoló

Tisztelet a kilencvenes éveknek - Videóklip a Préstől

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

pres.jpg

A pécsi Prés zenekar általában nem beszél mellé, ugyanakkor a hardcore, thrash és rockzenei elemeket is vegyítő csapat új dalában a megszokottnál kicsit nosztalgikusabb vizekre evezett. Premier a hajtás után!

A zenekar gitáros-énekese, Méhész László a következőket mondta el a dalról:

Gyakorlatilag csak leírtam azt az életérzést, amit ad a rockzene, ahogy összehozza a haverokat. Engem 11 - 12 évesen talált meg a stílus, és velem együtt sok környékbeli srácot is. Azóta sokszor elképzeltem, milyen lenne újraélni az akkori időket, ez adta az ihletet dalhoz. A videó sztoriját az azt rendező Tomival találtuk ki, volt egy kis alapsztori, azt fejtegettük. Sokaknak volt az élete folyamán egy bunkó szomszédja, ahogy nekem is, és egy panellakás jól átengedi a hangokat.

A zenekari jeleneteket egy elhagyott bánya területén készítettük, ami ideális helyszín volt a forgatásra: nem csak a romokat látni benne, ha az ember bentről nézi. A hideg ellenére - mínusz 2 fok volt aznap - jó hangulatú órákat töltöttünk orr. A másik részét gyakorlatilag az egykori gyerekszobámban vettük fel, ahol előkerült néhány régi poszter, amikkel újra kidekoráltuk a falat. A fiatal lázadó szerepét kisebbik lányom, Fanni kapta, a szomszédot megszemélyesítésére egy kedves kollégám vállalkozott nagy örömmel, a kazettás jelenet pedig egy tisztelgés a kilencvenes évek előtt. Én még emlékszem, mennyit ért egy egy kazetta...

A zenekarról további információk a Prés Facebookján.

A posztot a Hangfoglaló Program és az NKA támogatta:

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier magyar rock hardcore hír videóklip thrash prés #hangfoglaló2018



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása