2019.01.05. 14:20 – Lángoló

A komfortzónán kívül - Bemutatkozik az Alien King Project

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

alienkingprojekt.jpg

Az alább bemutatkozó Alien King Project gitárjainál azt a Balogh Borsát találjuk, aki úgy főzenekarával (Gyík zenekar) mint egyszemélyes szólóprojektjével az Űrlénykirállyal, már egy nagylemezt, négy kislemezt és számos videóklipet tudhat a háta mögött. Emellett megjegyzendő, hogy nem egy kifejezett stúdiózenészről van szó, az élő fellépések is rendszeresnek mondhatóak életében, elsősorban a fővárosi underground körökben látható és hallható legtöbbször. A drum and bass és az elektronikus zenétől egészen távolról érkezve teszi hozzá saját részét, és viszi bele saját stílusát a projektbe. 

A projektben Antal Eszter (a.k.a. AbuAbu) énekel. Ő a népdaltól jutott el a trip hop, jazz szeretetéhez. Zenei kritikusnak készült majd kritizálható zenét csinált. Rádiós műsorvezetéssel párhuzamosan több projekten dolgozott mint dalszerző, énekes. Reklám és filmzene komponálásban is kipróbálhatta magát. 

Mátis F. Guido (a.k.a. Widosub) pedig vállalta a zenei producer szerepét ebben a projektben. A korábbiakban készített zenét és komplett hanganyagot rövid animációkhoz és videóhoz egyaránt. A MustBeat kiadónak köszönhetően 2012 óta évente került ki kislemeze és egy nagylemeze is, mostanra viszont teljesen önállóvá vált. 
két testvérével közösen szervezte éveken keresztül a 7végeazégalatt nevű nyári fesztivált, és rendszeresen zenélt bele az éjszakába. Havi rendszerességgel vendégeskedik a MustBeat Show-ban a Tilos Rádió hullámhosszán. Mindezek mellett segíti Balogh Borsa háttérmunkái egy részét. Ő mondta az alábbi két dalról az alábbiakat:

Ott kallódott pár gitársáv Borsánál és átküldte nekem, hogy tudunk-e kezdeni vele valamit, aztán lett belőle egy donwtempo, egy house és készülőben egy dnb verzió, mint kései bónusz trekk. Egyébként ami a Borsával való közös munkánkat illeti, én voltam a "A lányok hangulata, a fiúk kedve (kislemez kétfelvonásban)" kislemezének fő zenei producere, Eszterrel pedig korábban zenéltünk együtt ad hoc projektekben és egyik bátyámmal egy zenekarban nyomták pár évig.

És akkor a két dal:


premier alien king project



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása