2019.01.25. 14:51 – Nihil_AK

Terápia és kakisztokrácia - Itt az A38-on fellépő Therapy? új videója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

therapy.jpg

A tavaly ősszel megjelent tizenötödik lemezének Kakistocracy című dalához forgatott videót a Therapy?. Bár a kakisztográfia kifejezés magyarul különösen viccesen hangzik, ironikus módon ebben az áthallásos formában még inkább fedi azt, amit az angol író, Thomas Love Peacock által megalkotott szó jelent: azt a politikai vagy kormányzati rendszert nevezik így, amikor legrosszabb, legkevésbé képzett, leginkább gátlástalan polgárok kezében van az irányítás. Andy Cairnsék dala talán nem is lehetne aktuálisabb.

A Therapy? frontembere így beszélt a dalról, és a legutóbbi album alapokhoz visszanyúló világáról: 

Michael McKeegan - a zenekar basszusgitárosa - küldte át nekem ezt középtempós, súlyosan groove-os, kicsit Helmet-ízű riffet. Azon ötleteltünk, hogyan építsünk dalt az "It's okay not to be okay" sor köré, amikor előjött ez nagyszerű bólogatós téma, ami egy kicsit az Unbelieverre emlékeztetett minket a Troblegum albumról. Szövegileg ismét a megosztottságról van szó. Rengeteg a düh és a frusztráció mindenütt manapság, és ha megnézed, hogy ez a gazdag ország hogyan bánik a lakóival, akkor azt kell mondjam, minden okunk megvan arra, hogy dühösek legyünk. Ebben az országban az emberek nem állnak ki eléggé az igazságtalanságok ellen. (...)

A Cleave számomra a Therapy? a zenekar leginkább fókuszált formájában. Szeretem a kísérletezősebb oldalunkat is, de nagyon jó érzés, hogy ezen a lemezen egy olyan zenekart hallok, amelynek a tagjai ugyanazt a forgatókönyvet olvassák, és akikben ugyanolyan eltökéltség és éhség dolgozik. Konfliktusokkal terhelt időket élünk. Mindenki láthatja, mi történik jelenleg az Egyesült Államokban, mit történt Nagy-Britanniában a Brexit kapcsán, mi van Észak- és Dél-Koreával, Palesztinával és Izraellel, nem lehet nem látni a zűrzavart. Néhány ezen konfliktusok közül azóta létezik, mióta az eszemet tudom, néhány meg épp akkoriban hágott tetőfokára, amikor ezt az albumot írtuk. A Cleave a mi válaszunk mindazon viszályokra, amiket magunk körül látunk.

Alább a dal és a videó. A Helmet-párhuzam tényleg tetten érhető, de az sosem baj. A Therapy? egyébként jövő szerdán koncerezik az A38-on. 


punk rock hír videóklip therapy therapy? észak-írország



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása