2019.01.30. 15:10 – Lángoló

A Dürer Kert nagytermébe érkezik IAMX

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iamx.jpeg

Az Alive In New Light című albumhoz kapcsolva adott ki decemberben új, digitális kislemezt és videóklipet IAMX, azaz Chris Corner. A lemezbemutató turné európai leágazása pár hét múlva, február 12-én ér Budapestre, ahol a Dürer Kertben láthatjuk majd a zenekart.

A megfoghatatlan zeneiségű alkotó, Chris Corner saját elmondása szerint a szenvedések birodalmán küzdötte át magát annak érdekében, hogy felfedezzen egy olyan szakrális belső újjászületést, amit a Mile Deep Hollow című dalban és a kapcsolódó videóklipben mutat be:

A 6 különböző remix mellett egy önálló kislemezen kiadott dalt komoran kavargó ütemei és szögletesen elektronikus keretei teszik igazán erőteljessé, a klip felkavaró képi világa, illetve Corner magával ragadó előadása pedig személyes hangvétellel egészíti ki ezt az élményt – talán ez is közrejátszott abban, hogy a dalt tavaly az ABC televízió által gyártott sorozat, a How To Get Away With Murder is felhasználta – ez volt a 15. IAMX dal a sorozatban.

A dal hátteréül Corner saját mentális egészségével kapcsolatos tapasztalatai szolgálnak: azok a küzdelmek, amelyekkel a benne rejlő sötétséget és kétségbeesést próbálta leküzdeni. Ez a mű egyfajta óda a közönség felé, köszönetnyilvánítás a kitartó és szerető rajongóknak, akik nagyban segítették a művészt egészsége fenntartásában. A mentális egészség témája a turnén is előkerül majd, hiszen egyes állomásokon a koncert egy beszélgetős panellel is kiegészül, ahol a látogatok és Corner közvetlenül beszélgethetnek egymással a témáról. Emellett a fellépésekről készített felvételek felhasználásával egy dokumentumfilm kiadását is tervezik később.


iamx



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása