2019.02.13. 15:12 – Lángoló

The Jacksons-koncert lesz Paloznakon

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

the_jacksons.jpg

Idén augusztus 1-3. között rendezik meg a Balaton északi partján a paloznaki Jazzpikniket, ahova Michael Jackson fiútestvéreiből álló The Jacksons is ellátogat. A híres popcsalád mellett a jazz, a soul és a funk ismert arcaival is találkozhatnak a fesztiválozók.

Michael Jackson karrierje testvérei mellett indult el, már ötévesen a testvérekből álló formációban kezdett el énekelni, amivel óriási sikereket értek el. Több zenei listát is megdöntöttek, gyakran léptek fel Elvis Presley-vel. Olyan nagy slágereket köszönhetünk a The Jacksons-nak, mint az I Want You Back vagy a Blame It On the Boogie, és olyan zenekaroknak szolgáltak inspirációként, mint például a Backstreet Boys, az N*SYNC, a  Jonas Brothers vagy éppen a One Direction. London, Párizs és Brüsszel után látogatnak el Magyarországra, az idei 50. születésnapi világturnéjuknak egyik állomása Paloznak lesz, ahol elhunyt testvérükről, Michaelről is megemlékeznek majd. 

James Brown híres szaxofonosa, Maceo Parker is érkezik még, akinek neve szinte teljesen összefonódik a funkyval. Zenéjére jellemző, hogy a soul, a funk, a blues és a jazz műfajait integrálja, miközben tiszteletben tartja a zenei hagyományokat. Olyan híres zenészekkel, zenekarokkal dolgozott együtt, mint Ray Charles, Ani Difranco, James Taylor, De La Soul, Dave Matthews Band és a Red Hot Chilli Peppers.

A ’90-es évek acid jazz úttörője, a The Brand New Heavies is a fellépők között szerepel. A jazz, a funk, a hiphop elemeit ötvöző zenekar nem csak Jamiroquai-nak, de Mark Ronsonnak is inspirációként szolgált. A banda a pályafutásuk alatt több albumot adott ki és olyan hollywoodi filmekben is találkozhatunk a zenéjükkel, mint a Táncoló talpak, az Amerikai pite vagy A nő kétszer. 2019 júniusában új albummal készülnek a rajongóknak, így mindenképpen érdemes lesz meghallgatni őket.

Az Adani&Wolf duóval is találkozhatnak az érdeklődők, ami egy amszterdami formáció, a zenéjükben megjelenik a világzene, a jazz, a swing. 2017-ben jelent meg 6. albumuk, a zenekar ezzel ünnepelte a fennállásának 15. születésnapját. A The Irresistible Dust on the Floor című album egy igazi zenei utazás: gitáros alapok, zenekari pszichedelika, exotica, Muddy Waters blues zenésztől egészen David Bowie-ig.


the jacksons



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása