2019.02.24. 16:00 – Lángoló Gitárok

Fájdalom, ami felemel - Itt a Begotten Silence új EP-je, a Bloodstains

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

promokep.jpg

Háromszámos kislemezzel jelentkezett a budapesti, melodikus death metalban utazó Begotten Silence. A Bloodstains dalai a súlyos riffeket és blastbeateket ötvözik a megjegyezhető dallamokkal, így az underground barátainak figyelmére mindenképpen érdemes az anyag. A teljes EP, amit a zenekar dalról dalra is bemutat nekünk, a hajtás után végighallgatható, és egy videópremiert is kaptok hozzá pluszban! 

A friss anyagról Török Csaba, a zenekar frontembere mondta el a legfontosabb tudnivalókat. 

Általában a lemezről

Három olyan dalt szerettünk volna kiadni, amelyek három különböző arcunkat mutatják, meg és mégis a ránk jellemző “bloodstained melodeath”-ben utaznak. A Faces of Suffering nagylemezhez hasonlóan a központi téma a szenvedés, és ezt vegyítettük a műfaji megnevezésünkkel az EP címére. A banda legénysége 2015 óta változatlan, és szokás bullshitelni azzal, hogy “sose volt ilyen erős a felállás”, de érezhetően kialakult nálunk már a számírás és számfelvétel menete, a csapatunk az eddigi leghatékonyabb rend szerint tolta ki a tételeket az utóbbi négy évben. A Bloodstains kislemez elkészítése is ilyen gördülékenyen ment.

A hangszeres felvételeket Csendőr Balázzsal (Tonestone Productions) intéztük. Ez volt az első alkalom, hogy a felvételekért felelős munkatárs egyben a barátunk is volt, így aztán ment a baromkodás rendesen, és még a munka is jól haladt. A vokálfelvételt és mix/master melókat Tóth Gáborral (Ghostship Recordings) csináltuk, akivel imádtunk együttműködni, mivel csak és kizárólag a tökéletes végeredménnyel elégedtünk meg mindnyájan. Sose volt az, hogy “jó lesz, csak haladjunk”. A borító Kállai Zsófia keze munkáját dicséri. Összességében elég sokat csücsültünk a kislemezen a kiadásig, de ilyen jó stábbal még nem dolgoztunk együtt, és nagyon elégedettek vagyunk a végeredménnyel.

Branching Vines of Desperation

Az első kész szám a Branching Vines of Desperation volt, ez a sötétben való bezártság érzéséről szól, ahol nincs kiút. A dal egy komor középtempós zúzda, a Faces of Suffering Maggot Injection című dalára hasonlít. Az első fél percben Cucu gitárvonyításaitól nagyon tartottam, amikor átküldte a nyers felvételeket, ma meg már nem tudom elképzelni a számot nélkülük, annyira megadják az elmebajos atmoszférát. A banda megtanított minket arra, hogy megéri nyitottnak lenni. Megspékeltük a dalt néhány breakdownnal is, amikkel már kisérleteztünk régen, de itt lehet azt mondani, hogy ezek igazán földbe kalapáló témák lettek. Ezen kívül megkapta a leghosszabb Begotten számcím díját, biztos azért, mert többen hallgatunk Nile-t.

Parasites

Ezután jött a Parasites, ami a dobosunk, kedvence, mert itt koncerten pihenhet egyet. Vagy nem! Ez egy in-your-face darálás, mert nem árt vadulni egyet. Az emberiség sötét oldala is szóba kerül nálunk néha, itt a gyermeki kegyetlenségről a téma, és az, hogyan képes tönkretenni minket egy életre. ("Cruelty veiled in innocence, terrorism carefully disguised as an infants' game"). A 2013-as The Engine of Hate-re emlékeztet, hiszen ez is egy egyszerű szerkezetű, blastbeat-barát szám, odamondogatós dalszöveggel. A dal "tahó" lezárása közös zenekari kedvenc. 

Through Pain I Rise

A harmadik a Through Pain I Rise, a klipes nótánk. Eddig nem volt ránk jellemző, hogy üzenünk, vagy megmondjuk a frankót, de most írni akartunk arról a tapasztalatról, hogy a fájdalom megerősít minket, így használhatjuk arra, hogy többek legyünk az életben. Direkt azért választottunk ilyen könnyű számcímet, hogy egyből átjöjjön a mondanivaló. Eddig mind a négy kiadványunkban tettünk durva témájú számok közé egy-két pozitív hangulatút, most is őriztük ezt a hagyományt. Ezek a dalok szokták nálunk a legmelodikusabb köntöst kapni. Vicces tény, hogy minden számnak eleinte munkacíme van, de ha már kiadjuk őket, a rendes nevén hívjuk, viszont ezt a számot még mindig csak Harmadikként vagy Tapírként emlegetjük.

A Bloodstains EP bemutatója jövő szombaton, azaz március 2-án lesz a Dürer Kertben, az immár harmadjára megrendezett Berserk Fest-en. További információk a koncerthez kapcsolódó eseményen, és a zenekar Facebookján

borito_jpg.jpg


budapest premier magyar hír videóklip death metal ep melodeath dalról dalra begotten silence teljes ep



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása