2019.03.11. 16:00 – Lángoló

Honky Crew új klipje a ’20-as évek fülledt éjszakáit idézi

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

honkycrew_2.jpg

Tamási László és DJ Ordiman electro swing formációja egy modern vintage kisfilmmel szeretné meglepni a műfaj rajongóit.

A klipet, akárcsak a korábbit, mi magunk készítettük. A kreatív, művészeti részét és az utómunkát egyaránt mi csináltuk, csupán a helyszíni felvételben segített minket egy két fős stáb, így különösen büszkék vagyunk az eredményre.

– meséli Tamási László, dobos.

A How Much The Kiss című új Honky Crew-dal kiinduló ötletét egy 1940-es szerzemény, Artie Shaw "Special Delivery Stomp"-ja adta.

A klipben igyekeztünk megjeleníteni azt a modern vintage világot, ami ránk és erre a műfajra jellemző.

– foglalja össze Tamási László. Olyan emblematikus helyszínek tűnnek fel, mint a ’20-as évek jazz klubjait idéző füstös pince klub, vagy az úgynevezett "rent party" lakásbelső, amely anno Harlemben terjedt el. A lényege az volt, hogy összejöttek zenészek és a közönség egy lakásban, és az előadók egy kalapot kitéve gyűjtöttek a muzsikáért cserébe pénzt, hogy fizetni tudják a lakbért. Emellett megjelennek az éjszaka olcsó élvezeteit hirdető világító neon reklámtáblái valamint a csillogó bár színpad is, melyek szintén kihagyhatatlan szimbólumai a korszaknak.

A strici ruha választás sem véletlen, ugyanis a klasszikus "pachuco" ruházatra utal. A stílus a Maszk című filmből lehet ismerős, de pachuco-nak a mexikói származású latin amerikai bevándorlók szubkultúráját nevezték a ’20-as évektől kezdve. Az ő megjelenésüket jellemezte az úgynevezett "zoot suit", azaz hosszított zakó, nagy kalap, hosszú óralánc, klasszikus fekete-fehér betétes cipő és a feltűnően színes megjelenés. A pachuco egy latin származású utcai bandatag volt, egy igazi bajkeverő playboy felnűnő ruhákban.

A klipet a Neverland Bar and Escape Room-ban forgatták, amelynek belső tere nagyszerűen passzolt az együttes elképzeléséhez.


premier honky crew



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása