2019.03.19. 11:02 – Nihil_AK

Elhunyt Bernie Tormé, Ozzy és Ian Gillan korábbi gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

ozzyosbournebernietorme.jpg

Március 17-én, egy nappal 67 születésnapja előtt elhunyt Bernie Tormé, aki öt évtizedes pályafutása során dolgozott Ian Gillannel, tagja volt az Atomic Roosternek és a Dee Snider-féle Desperadonak, emellett szólóelőadóként is tucatnyi albumot jelentett meg. Ő volt az, aki Randy Rhoads tragikus halála után 1982-ben beugrott gitárosként Ozzy Osbourne csapatába, hét turnéállomáson kisegítve az énekest, ezzel megadva a kezdő lökést a folytatáshoz. Tormé még február közepén szállították be egy londoni kórházba kétoldali tüdőgyulladással, ami ebben az életkorban már kifejezetten veszélyes betegségnek számít, és aminek szövődményeibe végül belehalt.

Ozzy így emlékezett vissza az ír gitárosra:

Milyen szomorú nap. Ismét elveszítettünk egy nagyszerű zenészt. Bernie-nek aranyból volt a szíve, egy igazi úriember volt. Nagyon fog hiányozni. Mély együttérzéssel osztozom a család, a barátok és a rajongók fájdalmában.

 

Bernie Tormé a beugrás után azért nem maradt Ozzy csapatában, mert stílusa túlságosan bluesosnak bizonyult a zenekar számára, így hamarosan visszatért Angliába, hogy folytassa a munkát aktuális szólóalbumán. A kapcsolatot nem is tartották Ozzy-val ezután, de tavaly összefutottak a Sweden Rock Fesztiválon. Akkor így beszéltek a találkozásról:

Bernie: Nagyon jó volt ismét találkozni Ozzy-val múlt hétvégén a Sweden Rock Fesztiválon. Harminchat éve történt az a szörnyűség, hogy Randy itt hagyott minket. Ozzy-t nem láttam az utána következő év óta. Most nagyon jót beszélgettünk és nevettünk, olyan volt az egész, mint amikor az ember találkozik egy régi baráttal, és úgy érzi, egy perc sem telt el azóta, hogy utoljára látták egymást.

Ozzy: Ezer kibaszott éve nem láttam. Valaki szólt, hogy kint van az öltözőm előtt. Azt mondta: "Sosem felejtem el azokat az időket, amikor veled játszottam, nagyon jól éreztem magam." Már nem is emlékeztem, hogy néz ki. Annyira régen volt..."

Jó utat, Bernie! 


rock hír metal ozzy osbourne gyászhír bernie tormé



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása