2019.03.20. 14:30 – Lángoló Gitárok

Kövesd a fehér nyulat! - Megjelent a Storm The Studio lemeze, és vele egy új dal, a Ha kérdeznék

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

sts_ha_kerdeznek_sceen.jpg

Ma jelenik meg a korábbi Bedlam és Fish! tagokból álló Storm The Studio első lemeze. Az eddig bemutatott dalok - Görbe tükör, Ólom felhők, Szilícium - után a negyedik, Ha kérdeznék című felvételt először itt, a Lángoló Gitárokon hallgathatjátok meg. Premier és további tudnivalók a hajtás után! 

A dalról a formáció Japánban élő énekese, Fodor Zoltán „Fodi”, valamint Újvári Péter dobos és Binges Zsolt basszusgitáros mesélt a Lángoló Gitároknak.

A zene

Fodor Zoltán: „Talán ez a legkedvesebb dal számomra a lemezről, a Bolond leszek! című dal mellett. Az egyik gitárötletemet elküldtem Judynak, végül az lett a főmotívuma a verzének. Az volt az ötletem, hogy a felvétel kezdődjön a refrénnel. Amikor visszaküldte Judy a kész dalötletet, azonnal beütött nálam a refren akkord bontása.”

Binges Zsolt: „A kissé keleties verzére vibrálását remekül ellensúlyozza a hömpölyög refrén! A dal remekül működnek egy szál akusztikus gitárral is, épp ezért próbáltam a lehető legkevesebbet játszani, talán a középrészben maradt csak egy apró figura!”

Fodor Zoltán: "Az eredeti ős-demón a refrén alatt más dob szerepelt, nem nagyon tudtunk vele mit kezdeni, nem volt az igazi. De mire hazamentem énekelni a Petya megváltoztatta és attól életre kelt a dal! Amikor ezt a dalt véglegessé tettük, a szegedi stúdióból kapott felvételt heteken keresztül, vagy tízszer meghallgattam naponta! (nevet)"

Binges Zsolt: „Már akkor énekeltem a refrént, amikor még csak fejben volt meg nagyjából a szólamom. (nevet) Az a fajta téma, ami egyből betapad. Számomra már most sláger!”

Újvári Péter: „Ez egy lazább dal, mint az első három volt. Egyszerű recept alapján készült a „Ha kérdeznék”: Fodi egy filmélményét vetette papírra, Judy leporolta az akusztikust a villanygitár mellé, Zsolti csak a fináléban lép ki a kíséretből, én feltettem a kérdést a dal születésekor: „Vajon erre a refrénre mit játszana Tico Torres?” Nem olyan bonyolult dolog ez!” (nevet)

A szöveg

Fodor Zoltán: „A szöveg kicsit nehezen született meg és nyerte el végső formáját. Nem voltam elégedett azzal, ahogyan eredetileg megszólalt, úgyhogy újabb és újabb dolgokat próbálgattam. Akkoriban néztem a Netflixen a 12 Majom című filmből készített sorozatot. Sok minden inspirált a filmből a végső szöveghez!”

Újvári Péter: „Eddig kevés szót ejtettünk Vári Gáborról, a lemez hangmérnökéről. Amikor a projekt kapcsán először találkoztunk Zsoltival, azonnal mondta, hogy a Fish!-sel Szegedre járnak súdiózni a Miracle Soundba, a rezidens hangmérnök pedig egy aranyfülű géniusz: Vári Gábor. Kevés olyan embert ismerek, aki ennyire érti a dolgát, humoránál van és ezek mellett maximálisan együttműködő! Nagy élmény volt megismerni őt és a szegedi csapatot, azt hiszem nem lehet panasz semmire, főleg a dob soundra. Alig várom, hogy a következő anyagnál visszatérjünk hozzájuk, a Miracle Soundba!”

Az artworköt és a videót Fodor Zoltán ötletei alapján Studt Bálint, az Isten Háta Mögött korábbi basszusgitárosa készítette. A lemezt a Grungery Media Records gondozza. A Storm The Studio bemutatkozó lemeze mától elérhető az online streaming oldalakon, CD formátumban pedig az sts.grungery@gmail.com e-mail címen rendelhető meg!

További információk a Storm the Studio Facebookján és Instagramján


premier dal rock videó hír alternatív fish! grunge kowalsky meg a vega bedlam storm the studio



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása