2019.03.22. 10:54 – Lángoló

Itt nincs strandlabda és napfény - Új dal a Ylemtől

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

hair.jpg

A Ylem már ismerős lehet a Lángoló olvasói számára, hiszen Fekete Károlynak, a Strong Deformity énekesének egyszemélyes projektje nálunk debütált egy interjúval egyetemeben. Most itt az újabb videó, amiről mindent megtudhattok alább, és természetesen meg is hallgatható/nézhető.

Fekete Károly:

A számot ismételten Tibbával, a Strong Deformityben szintén társammal együtt építettük fel. Az alapot Tibba hozta, amely igazából egy 5-6 perc hosszúságú loopból,valamint egy gregorian kórusból állt. Ehhez írtam meg a dal szövegét, amely a későbbiekben beindította az ötletelést, hogy milyen irányba tereljük a mű hangszerelését. Azt hiszem, hogy tagadhatatlanul maradhatunk a dark megjelölésnél. Én személy szerint más címkét nem aggatnék rá, azt tegyék meg inkább a hallgatók, nem szeretnék senkit befolyásolni.

Ismételten sokfajta stílusból dolgoztunk, sok előadót, zenei hatást vettünk elő, míg ez az utolsó, végleges verzió talpra állt. Azt hiszem,hogy sikerült kimaxolni a témát, és olyan messzire jutni a kiindulási állapottól, hogy amikor visszatekintettünk, csak gyermeki csodálkozással tudtunk magunk elé bambulni. Mivel semmiféle szerződéses időpont nem köti ezt a projektet sehova, ezért külön öröm volt, hogy lehetett bíbelődni apró részleteken és csiszolgatni a darabot.

Bár az Ylemmel egyenlőre lemezt nem terveztünk, ettől függetlenül több dalötlet van a tarsolyban. Nekem mindenesetre hosszabb távon az a célom ezzel a projekttel, hogy jobban ki tudjon majd bontakozni egy komplett anyag formájában. Gondolom mindenki számára nyilvánvaló aki meghallgatja a Haomát, vagy esetleg már az Arcanumot ismeri, hogy Ylem sohasem a strandlabdás, napfényes irányból fogja megközelíteni a mondanivalóját, viszont műfaji korlátok közé nem szándékozom beszorítani őt. így lehetőség nyílik arra, hogy azt történjen vele/benne, amihez éppen elhívást érez.

A Haomához a videoklipet ismételten a Digital Capture-rel álmodtuk képernyőre, melyet a budai hegyekben, valamit egy második világháborús barlangi óvóhelyen forgattunk, melyet az Erődítés Történelmi Egyesület közbenjárására sikerült megszereznünk.

És hogy mi van a Strong Deformityvel? Ez:

Idén egy új anyag készítésébe kezdünk, melynek az előmunkálatai már áprilisban megkezdődnek. Ezt az anyagot igyekszünk még az év vége felé publikálni. Április közepén a teljes csapat elvonul a Pilis szívébe egy tíznapos alkotótáborba, ahol ennek az anyagnak az alapjait szeretnénk lerakni. Nagy izgalommal nézünk a dolog elé, mert csúcsszuper helyen leszünk fantasztikus emberekkel-vendégekkel és az összes körülmény a kreatív munkát fogja támogatni. A tábor ütemtervéről, részleteiről teljes forgatókönyvet irtunk,úgyhogy kudarc kizárva. Természetesen kamerákkal is készülünk majd, tehát werkfilm a láthatáron.

És akkor az új Ylem-videó:


premier YLEM



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása