2019.05.11. 11:17 – Lángoló

Nagy-Szín-Pad! 2019, negyedik elődöntő - Bemutatkozik The Bluebay Foxes és az USNK

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Szerdán kezdődött a hetedik Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató. Négy este, négy elődöntőn lép fel az összesen nyolc induló, eddig lement a Follow The Flow, KosziJanka, a Nomad, a New Level Empire, a Useme és a Stolen Beat, az alábbi posztban pedig a negyedik, egyben utolsó elődöntő két fellépője mutatkozik be. A The Bluebay Foxes és az USNK válaszol néhány kérdésre, amiből valamennyire meg is lehet ismerni őket. Az esti elődöntő alatt egyrészt a Nagy-Szín-Pad! Crew szavaz, a közönség pedig, mint 11. zsűritag teheti le a voksát három platformon, az aznap fellépő előadókra 20:00-tól másnap 20:00-ig: SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com-on. 

Mi kell ahhoz, hogy “kisszínpadosból” “nagyszínpadossá” váljon egy előadó?

The Bluebay Foxes: A legfontosabb, hogy a zenekar igazán akarja és szeresse a nagy színpadokon való zenélés hangulatát. Nálunk is nagy löket volt az, amikor először megtapasztalhattuk milyen is ez, és azóta folyamatosan arra törekszünk, hogy újra és újra átéljük.

USNK: Az igazság az, hogy fél évvel ezelőtt mi még csak a szobának rappeltünk, ezért még nem találtunk választ erre a kérdésre, hisz mi is ezt próbáljuk megfejteni.

Melyik koncertetekre vagytok a legbüszkébbek?

The Bluebay Foxes: 2018-ban több hazai együttes közül minket választott a holland Kensington zenekar. Azóta is azt tartjuk az egyik legkiemelkedőbb koncertünknek, és egyben elismerésnek is. Emellett nagy emlék marad az első lemezbemutatónk is az Akváriumban, ahová nagyon jó lesz visszatérni május 11-én. 

USNK: Mindegyikre egyaránt nagyon büszkék vagyunk, de ha tényleg választani kéne egy pár kiemelkedőt, a debreceni koncertünk lenne az egyik, ahol a hall-ban léptünk fel, hisz az volt az első nagyszínpados féllépesünk. A nyíregyházira szintén nagyon büszkék vagyunk, hisz ott emberek ezrei gyűltek össze, hogy minket láthassanak. Nem feledkezhetünk meg az erdélyi turnénk alatt bejárt helyekről sem, hisz mindenhol telt ház volt, aktív és nagyon hangos közönséggel. 

Ha csak egy dalotokat/klipeteket mutathatnátok meg valakinek, aki nem ismer titeket, melyik lenne az?

The Bluebay Foxes: Over and Over című dalunk, ami a decemberben megjelent lemezünk első beharangozó klipes megjelenése volt. Közel áll több szempontból hozzánk, szeretjük a dalt élőben eljátszani, ráadásul mi vagyunk a lyrics klip háttere is.

USNK: A választás egy régebbi dalunkra esik, egy angol trekkre, amit még 2016-ban írtunk. A nevében is benne van, “Chat”, két fiatal srác a világgal való beszélgetését prezentálja. A cím ironikus, hisz soha senki sem válaszol nekik. Tulajdonképpen egy monológ az egész, amiben többek között elégedetlenségeiket, meglátásaikat, és elképzeléseiket fejtik ki.

Már ismert a legtöbb fesztivál lineupja. Melyik nagy nemzetközi előadó előtt-után lépnétek a legszívesebben színpadra?

The Bluebay Foxes: A Szigetes előadók közül tudnánk szemezgetni… Amit régen sokat hallgattunk, például a Razorlight, vagy nagyon várt élő koncert, a Catfish and the Bottlemen, vagy akár a The National. 

USNK: Mindegyik nemzetközi előadó előtt-után megtiszteltetés lenne fellépni, de nyilvánvalóan inkább a rap, hip-hop műfajokat képviselő előadókat választanánk.

Idén a szakmaibb szemszögből figyelő Nagy-Szín-Pad! Crew és a közönség szavazza majd meg, hogy kik kerülnek a döntőbe. Mit gondoltok, melyik csoportot fogjátok a legkönnyebben megnyerni magatoknak?

The Bluebay Foxes: Mivel az egész egy koncertről szól, ami alapján születik döntés a továbbjutásról, a zsűrit mondanánk, mivel reményeink szerint az ott adott koncertünk alapján fognak dönteni. De emellett egyaránt bízunk a saját és a Nagyszínpad közönségében is.

USNK: Nem igazán indulunk elvárásokkal. Mindig a tőlünk telhető legjobbat próbáljuk a színpadon mutatni, ami remélhetőleg elég arra, hogy mindkét felet meggyőzze.

Ők alkotják majd a Nagy-Szín-Pad! Crew-t: Áron András 'Apey', Boros Csaba, Dallos Bogi, Lábas Viki, Lobenwein Norbert, Marsalkó Dávid, Muraközy Péter, Patkó Béla Kiki, Takács Ákos, Tiszttartó Titusz. Szerintetek ki lesz a legszigorúbb közülük?

The Bluebay Foxes: Lobenwein Norbert és Muraközy Péter biztosan nagyon sok profi nagykoncerten vett már részt, így ők tudják mitől döglik a légy a színpadon.

USNK: Nem agyalunk azon, hogy ki lesz a legszigorúbb, hanem inkább bízunk abban, hogy a Nagyszínpadnak köszönhetően jobban megismerik, hogy mit képviselünk és talán meg is kedvelik azt.

Így szavazz!

  • A menetrend: 20:00 USNK - 21:30 The Bluebay Foxes
  • Ha otthonról néznétek, az M2 Petőfi TV-t ajánljuk, vagy az online streamet a Facebookon illetve a www.nagyszinpad.com -on.
  • A szavazás 20:00-kor kezdődik és holnap 20:00-ig tart. A következő módokon voksolhattok:
  • SMS-BEN a 06 (20/30/70) 4422-999-es alapdíjas telefonszámon a zenekar kódjával. Egy szavazási etapban egy telefonszámról maximum 5 SMS szavazatot fogadnak el
  • INSTAGRAMON a #nsz #zenekarkódja hashtagekkel ellátott képekkel-videókkal. Egy szavazási etapban egy Instagram profilról maximum 5 szavazatot fogadnak el. Szavazni csak publikus profilról lehet.
  • ONLINE a www.nagyszinpad.com-on, a zenekarok oldalain
  • A kódok: The Bluebay Foxes: #foxes // USNK: #usnk

nagyszínpad



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása