2019.05.28. 12:51 – KirschAndrás

Bő két hét múlva startol a Nova Rock

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

nova-rock-2018.jpg

Június 13-án kezdődik Nickelsdorfban a Nova Rock fesztivál, mely idén immár 15-szörre kerül megrendezésre. A headlinerek között ott lesz a Slipknot, a Sum 41, a Toten Hosen, az Ärzte, ám ez nem jelenti azt, hogy idén a 25 év alattiak és a németajkú punkok jelentenék az elsődleges célcsoportot.

A nyitónap már önmagában hűen tükrözi a fesztivál eklektikus mivoltát: érkezik a viking (death) metalban utazó Amon Amarth, de ugyancsak a húzónevek közé tartozik a nyugalmazott ETA-tagok kedvence, a Ska-P is. Aki lecsúszott volna a tavaly novemberi Godsmack-koncertről, most a csütörtöki napon pótolhatja a lemaradást, továbbá ott lesz a Lamb Of God is, mely legutóbb Burn The Priest fedőnéven jelentett meg egy húzós feldolgozáslemezt. A (The) Cure nem vádolható azzal, hogy magyarországi, illetve környező koncertjeinek száma lenyomná a Boban Markovic Orkestarét. És könnyen lehet, hogy Robert Smithék és a Slayer rajongótábora között nincs nagy átfedés, a nyugdíjazás előtt álló korboncnokokat is elcsíphetjük a budapesti koncert előtt, az Anthrax-szel egyetemben. Rajtuk kívül a Trivium, a Behemoth és a Dropkick Murphys is ott lesz pénteken.

slayer-live-primavera-sound-festival-barcelona.jpg

A szombati felhozatal egyértelműen a punkoknak kedvez: a Toten Hosent utoljára a Szigeten láthattuk jó tizenkét éve, amikor Campino nagy nyilvánosság előtt elsajátította a „lóf@sz a seggedbe” szakkifejezést. Rajtuk kívül fellép a deszkás punkban utazó svéd Millencolin és a ska-punk Reel Big Fish is. A zárónap újfent súlyosabb vonalon sorakoztat fel élvonalas neveket: jön Rob Zombie, aki – mint az a máris kultikus Ministry-könyvből kiderül – egyszer hajszál híján összeverekedett Al Jourgensennel. Az ütközetre most ténylegesen is sor kerülhet a backstage-ben, hiszen az industrial szörnyeteg ugyanis szintén fellép vasárnap. Megnézhetjük továbbá a Testamentet, a Within Temptationt, valamint Slash és Myles Kennedy formációját a VOLT fesztiválos performansz előtt.

 További információk a fesztivál honlapján és Facebookján


programajánló rock fesztivál ausztria hír metal industrial nova rock novarock



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása