2019.06.21. 14:36 – edicsek

A Slayer és a fizika

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

kerrifizika.jpg

Bár mi már könnyes búcsút vettünk a Slayertől, a búcsúturné még javában tart. Vannak elképzelések, hogy vajon mit csinál a világ legkeményebb zenekara szabadidejében, és nyilván a Slayer az a zenekar, ami annyiszor körbeturnézta Európát, hogy valószínűleg már megnéztek minden látványosságot, amit a Google feldobott nekik. De ők nem hagyják annyiban, megtehetnénk, hogy Svájcban is csak sörözgetnek, vagy csokit esznek, esetlen nézik, ahogyan legelnek a tehenek, de ők elmentek a CERN-be, a világ legnagyobb részecskefizikai laboratóriumába, a Nagy Hadronütköztetőbe, a web születési helyére hogy aztán Tom Araya öccse rácsodálkozzon, hogy milyen jó a büfében a jégkrém.  

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I learned so much at CERN. Like, they have a cafeteria and sell ice cream.

John Araya - Tour Journal (@jraraya419) által megosztott bejegyzés,

De ezen felül megtanultam még a fizika iránt érdeklődők szent helyéről, hogy jó a fánk is.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Got to visit #cern today. It was awesome.

John Araya - Tour Journal (@jraraya419) által megosztott bejegyzés,

A CERN érthető okok miatt szigorúan őrzött, ezért nem lehet bevinni szelfibotot.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

When selfie sticks are not allowed.

John Araya - Tour Journal (@jraraya419) által megosztott bejegyzés,

De azért szemmel láthatóan az egész társaság imádta, hogy ott van. A Nagy Hadronütköztető előtt a fényesük sem bírta, hogy ne szelfizzen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

2019/06/18 - CERN #idontusuallypostselfies #butsometimesyoucanthelpyourself #epictourdayoff #slayer #slayercrew #picturesfromCERN #largehadroncollider #compactmuonsolenoid

brianlights (@brianlights) által megosztott bejegyzés,

A CMS detektor egy másik technikust is lenyűgözött.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Compact Muon Solenoid

kevvvvvin (@kevvvvvin) által megosztott bejegyzés,

Na de ki az, aki így képzel egy részecskegyorsítós fizikaprofesszort, mint a Kerry King mellett álló Jeffrey Hangst? A professzor, akiért Kerry King szemmel láthatóan rajong tényleg nem egy egyszerű túravezető, a nevéhez is fűződik például, hogy sikerült megmérni az antianyagnak – egész pontosan egy antihidrogén-atomnak – az optikai spektrumát.

Érte egyébként még Gary Holt is rajong

Az egész CERN meg rajong a Slayerért. És ez a sztori így tökéletes, ezek után ezt kell mutogatni mindenkinek, aki szerint a fizika béna és csak a lúzerek rajonganak érte.


slayer



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása