2019.06.27. 11:00 – Lángoló Gitárok

Mechanikus ütemek - Új dal és videó Galla Miklóstól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

galla_klip_2.jpg

Sokunkat furdal régóta a kíváncsiság, vajon milyen lenne az a zenei élmény, amikor Galla Miklós közös próbaterembe költözik a Kraftwerkkel, a találkozás eredményét pedig merevlemezre rögzítik. Szerencsére a jövő már jelen, így mai premierünkben egy ilyen szónikus ínyencséget kínálunk kedves olvasóinknak. Bélát it ne keressék, digitális kalapács viszont lesz! Premier a hajtás után.

Galla Miklós – többek között Pacsai Márk segítségével – újjávarázsolta az egész repertoárját és rövid időn belül már a második szólóalbumát készítette el. Immár 21. századi, elektronikus hangszerelésben szólnak az ikonikus és kevésbé ikonikus dalok, nem beszélve a vadonatúj szerzeményekről. Az új albumon számottevően, és füllel hallhatóan több a gitár, mint az előzőn. A lényeg azonban, hogy továbbra is mindegyik ironikus! A jelszó örök: a 21. században a számítógép is egy hangszer.

Javarészt új dalokkal jelent meg Galla Miklós második szólóalbuma tavasszal „Emberek, figyeljetek!” címmel. Az idők során szövegíró nagymesterré vált művész kacagtató rímek egész arzenálját vonultatja fel. Ilyen például a címadó „Emberek, figyeljetek!”, „A színpadi pojáca”, a „Mechanikus ütemek”, vagy az „Unalmas dal”. Vannak újjávarázsolt klasszikus, ikonikus Galla dalok, mint az „Erdőbe nem megyek”, „A telken, a telken” és a „Szoba-dal”.

Az új lemezhez készült második videoklip, a „Mechanikus ütemek” című dal azok közé tartozik, amelyek teljesen elektronikusak, főszereplő a szintetizátor és a számítógép. És természetesen az emberi hang. Miklós igyekszik mindenkivel emberi hangot használni. Ez a dal rímparádé is egyben. Közreműködik Godi, egy nagyon talpraesett, szimpatikus, beszélő fiatalember. A videó látványvilága éppúgy kapcsolódik a dalszövegben elhangzó témákhoz, mint az elektronikus zenei stílushoz.

A „Mechanikus ütemek” videóját a 21. századi, számítógépes videotechnikát igénybe véve Zehetmayer László készítette.

További információk Galla Miklós és a GrundRecords Facebookján! 

galla_miklos_emberek_figyeljetek_cover_2000.jpg


premier magyar pop videó hír klip galla miklós elektro új dal grundrecords



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása