2019.07.04. 14:42 – Lángoló

Puszilva pálinka - Új Swing à la Django-klip

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

swing_a_la_django.jpg

Az idén nyáron ötéves Swing à la Django Magyar Bálinttal közösen készítette el a Puszilva pálinka című számot, amely a békebeli idők kisvárosi mulatozásainak hangulatát idézi. Azt a kort, amikor még több ideje volt az embereknek a minőségi szórakozásrara, és annak meg is adták a módját.

A Swing à la Django innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállásban dolgozó héttagú zenekar. Különleges stílusötvözetet teremtettek, zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova, ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus. Legnagyobb ihletőjük, Django Reinhardt, a belga származású, műfajteremtő gipsy-jazz gitáros. A zenekar rendszeresen dolgozik együtt énekesekkel, Puszilva pálinka című dalukat Magyar Bálint énekes közreműködésével készítették el.

A dal házi zeneszerzőnk, Dani János legújabb szerzeménye, mellyel a régmúlt idők hangulatát próbáljuk megidézni. Azt a korszakot, amikor még rendszeres volt, hogy barátok és ismeretlenek közösen mulattak. A pálinka ma már a magyar kultúra szerves része, hungarikum, így azt gondoltuk, egy ilyen számból ez az ital kihagyhatatlan. Egy igazi laza, mulatós dalt szerettünk volna írni

– meséli a zenekar vezetője Lombos Pál. A klip rendező-operatőre, Deák Bálint is ezt a vonalat vitte tovább, a felvételeken is a békebeli hangulatot megidézve.

A dal élőben július 31-én a KUBUCI Kertben lesz hallható a Swing à la Django ötéves születésnapi koncertjén, ahol Magyar Bálint mellett Horányi Juli, Roby Lakatos és a Four Bones Quartet is a zenekar vendége lesz. 


premier swing á la django



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása