2019.07.04. 12:32 – dankógábor

Rappelős rockdallal tért vissza a Sántakutya

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

santakutya1.png

Csaknem négy és fél éve foglalkoztunk legutóbb a Sántakutyáva, ami az Esti Kornél énekesének, Bodor Áronnak a másik zenekara. Azóta a csapat elég takaréklángon működik, de lassan felveszik a második lemezüket, amiről alább azon nyomban meg is lehet hallgatni egy dalt. Bodor mondja a számról, amit azért a Lángolóra hoztak premierre, mert köztudott, hogy nem értünk a hiphophoz:

Zsolti, a basszusgitárosunk nagy metálarc, ő hozta ezt a témát, és amúgy eléggé utálja a rappet. Szeretünk tekintettel lenni egymásra, ráadásul nem tudok rappelni, úgyhogy minden adott volt az első rapdalunk megírásához. Az egész dalban az irónia az, ami a benne szereplő karakternek az alkohol: kicsit fellazítja ezt a nyomasztó sorsot. Annyira magyar rutinból élni, kiégni, vedelni, céltalanná válni, eljelentéktelenedni, hogy gyászinduló lenne belőle, ha komolyan akarnánk feldolgozni. És persze van még hova fokozni a kisember jelentéktelenségét egyre távolabbi perspektívákból nézve.

És akkor a dal:


premier sántakutya



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása