2019.07.19. 12:18 – Kovács.Attila

Aki szabad, annak mindent szabad - Új dal Iggy Poptól

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

iggy_free.jpg

Nem biztos, hogy mindenki tudja majd mire vélni a jövő szerdán Budapesten koncertező Iggy Pop új dalát, hiszen ez inkább egy bő másfél perces soundscape, benne Noveller - becsületes nevén Sarah Lipstate - ambient gitárfüggönyével és Leron Thomas amerikai jazztrombitás több sávra feljátszott, effektezett fúvósszólamaival. Iggy már nyugodtan megteheti, hogy egy ilyen formabontó szerzeménnyel vezeti fel az új albumot - még az is simán benne van a pakliban, hogy az egész anyag ilyen lesz, de ennek az ellenkezője is esélyes, pláne, ha a lemez címét - Free - is számításba vesszük. Az öreg úgy nyilatkozott, hogy ez az album teljesen más lesz, mint bármi, amit eddig csinált, szóval ezek alapján érdemes várni a szeptember 6-ai megjelenést. Hallgatnivaló a hajtás után. 

Iggy előzetesen így nyilatkozott az anyagról: 

Ezen az albumon más szerzők mondandóját tolmácsolom, én csak a hangomat kölcsönzöm a gondolataiknak. A Post Pop Depression turnéi után biztos voltam benne, hogy sikerült megszabadulnom az egész addigi életemet és karrieremet beárnyékoló krónikus önbizalomhiánytól és bizonytalanságtól. Viszont ahelyett, hogy örültem volna ennek, üresnek és kimerültnek éreztem magam. Csak el akartam bújni a napszemüvegem mögé, hátat fordítani mindennek, és továbbállni – szabad akartam lenni. Tudom, hogy a szabadság csak egy illúzió, egy érzés, de mindig mindent ennek az érzésnek rendeltem alá. Így született ez az album is: egyszerűen csak hagytam, hogy megtörténjen.

Kapcsolódó hír még, hogy időközben kijött az eredetileg 1982-ben megjelent Zombie Birdhouse album újrakiadása is, ami a vinyl formátum mellett most először kapható CD-n is, ráadásul remaszterizált hangzású változatban. Pár hete napvilágot látott egy animációs videó, amely a lemez Run Like a Villain című dalához készült, ezt is érdemes megnézni. Aki pedig a jövő heti koncertre szeretne hangolódni, azok olvassanak bele az Iggy karrierjének fontosabb állomásait felidéző sorozatunk cikkeibe


punk rock soundscape hír iggy pop ambient experimental új album új dal



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása