2019.08.26. 13:31 – Szponzorált Tartalom

A házibulik királya - Kipróbáltuk a Sony partyhangszóróját

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

xb72_lanc.jpg

Attól, hogy vége lassan a nyárnak, és a fesztiválszezonnak, még nem kell teljesen elbúcsúzni a buliktól. Kipróbáltuk a Sony party hangszettjét, amivel egyszerre lehet az ember DJ, fénytechnikus, és gyakorlatilag a party nagyhatalmú ura.  

Mi kell egy buliba? Jó zene, fények és valaki, aki érti, hogyan lehet ezt ötvözni. Jó, persze ital is, meg rágcsálnivaló, de azért azt egy cégtől sem lehet elvárni, hogy sörcsapként meg pizzasütő kemenceként is működjön a hangszórója. 

A Sony XB72 azonban az italt és ételt leszámítva mindent tud, és még érteni sem kell hozzá. A bluetooth hangszórók többsége az a kategória, ami lehet, hogy tökéletes, ha az ember nem állandóan fülhallgatóval szeretne zenét hallgatni otthon is, arra viszont, hogy egy tisztességes bulit meg lehessen vele csinálni, olyat amiről még sokáig beszélnek a két utcával odébb élők is, nem. Persze nyilván nem szép dolog mások nyugalmát zavarni, ugyanakkor megjegyezzük, hogy ez a hangszóró nem az a kategória, ami elkezd kellemetlenül torzítani, és fájóan üvölteni, ha valaki bulit szeretne vele csinálni, ezért tökéletes választás azoknak, akik néha egy pincében, a kertben vagy akár otthon olyan bulit tartanának, ahol a középpontban a zene van. 

Nem kis darab

Az XB72 nem az a darab, amit csak az ember bedob a táskájába, és átviszi a haverokhoz. Már első ránézésre is egyértelmű, hogy ez nem a zene mellett beszélgetős esték főszereplője, bár a jó hír az, hogy erre is tökéletesen képes, mégis akkor kezd el élni, mikor elindul a buli. 

Úgy szól, ahogy egy partyhangszórónak szólnia kell

Ez azért elvárható egy ilyen, kifejezetten zenebömböltetésre tervezett hangfaltól. A jó hír az, hogy ugyanúgy jól szól, ha valaki csak aláfestőzeneként csendben hallgatna rajta valamit, mintha teljes hangerőn beindul a buli, azaz nem kell semmilyen kompromisszumot kötni, hogy mire is használná rendszeresen az ember. Van rajta mikrofonbemenet, ezért karaoke esteket is le lehet vele bonyolítani, vagyis tényleg gyakorlatilag kevés olyan bulit lehet elképzelni, amikor nem lehet hasznát venni. 

xb72_party.jpg

Fénytechnika megoldva

Nem állítjuk, hogy a bulikat tönkreteszi, ha nem megfelelő a fénytechnika, de azért jó ha van, és az is jó, ha ez nem csak egyszerű össze-vissza villózás, amit már a kisebb hangszórók is tudnak. Ebbe viszont építettek fénycsíkot, stroboszkópot, és megvilágítást is, utóbbi persze képes villódzni, és színváltós is. 

A legjobb rész, mikor ezt az egészet a telefonról lehet irányítani

Két alkalmazást kell letölteni ahhoz, hogy tökéletesen működjön a hangszóró. Aki nem akar nagyon sokat művészieskedni, és csak zenét akar hallgatni, annak elég a Sony Music Center alkalmazás, ezzel lehet irányítani, hogy mi szóljon, illetve az alapvető hangbeállításokon is lehet változtatni. De az igazi szórakozás akkor kezdődik, mikor a Fiestable alkalmazás rákerül a telefonra, ezzel személyre lehet szabni például a bulifényeket, azaz élőben lehet nyomogatni és a színeket választani. Ez egyébként meglepően sokáig leköti az ember figyelmét józanul is, valószínűleg tökéletes megoldás lehet olyasvalakire rátestálni a feladatot, ha már kissé kellemetlen mennyiségű alkoholt fogyasztott, ezzel viszont valószínűleg sokáig ellesz egy sarokban, miközben túl sok kárt nem tud tenni a buliban. 

Körültekintőbben kell azonban bánni, hogy kinek a kezébe kerül az a funkció, ahol élőben lehet keverni a zenét, és olyan közkedvelt elemeket lehet bármelyik dal bármelyik pontján benyomni, mint a reggae horn, aminek nem tudom mi a pontos magyar megfelelője, de mindenképpen be kell nyomni néhányszor leginkább rapdalok között. Itt lehet kézzel rádobolni vagy ha nem olyan jó a közönség, akkor éljenzést is a zene alá lehet keverni, és a hangszíneken is lehet változtatni. Határozottan szórakoztató, azonban itt már kell valamiféle muzikalitás, különben nagyon gyorsan nagyon idegesítővé válik a művészi szabadság ilyen módon történő kifejezése. 

A több jobb

A hangrendszer képes arra is, hogy több kapcsolódjon össze, ami mindenképpen menő, azonban egy kerti bulihoz vagy házibulihoz egy is bőven elegendő. Ha egyszerre több működik együtt, azzal már tényleg magándiszkót vagy több termes bulit lehet csinálni, aminek nem valószínű, hogy rajongói lesznek a szomszédok. Összességében tényleg jól szól és nem recseg fájdalmasan akkor sem ha hangosan akarjuk bömböltetni a zenét, nagyon egyszerű kezelni, az NFC-nek hála pedig a telepítéssel sincs gond, gyakorlatilag kicsomagolás után azonnal használatba is vehető, de aki ennél többet akar, akár RCA kábellel is hozzákötheti mondjuk a laptopjához, hogy még mesteribb legyen a keverés. Szóval akik nagy hangerőn is élvezhető zenét szeretnének hallgatni, hozzá fényekkel, és bulis megoldásokkal, azoknak remek cucc a Sony XB72.

Még lemezjátszót is kötöttünk rá.

Fektetve is megy.


sony



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása