2019.09.28. 10:00 – Nihil_AK

Meghalt Richard Brunelle, a Morbid Angel korábbi gitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

richardbrunelle.jpg

Ötvenöt éves korában elhunyt a Morbid Angel korábbi gitárosa, Richard Brunelle. A zenész halálhírét sógornője erősítette meg a Facebookon, az okok egyelőre nem ismeretesek. További részletek a hajtás után! 

Az 1964 szeptember 6-án született Richard Brunelle 1985-től volt a Morbid Angel tagja, számos demón, illetve a
zenekar két első, ma már klasszikusként számontartott lemezén, az Altars of Madness, illetve a Blessed Are The Sick albumokon is játszott. Utóbbin hallható az egyetlen általa szerzett Morbid Angel-dal, a Desolate Ways, ami annak ellenére, hogy egy két percnél is rövidebb akusztikus darabról van szó, a lemez egyik legemlékezetesebb fejezete. Ezek után zenei nézeteltérések miatt távozott a zenekarból, de koncerteken több alkalommal kisegítette korábbi társait 1994-ben és 1998-ban. 1999-ben alapította meg a Paths of Possessiont Randy Butman (Silhaven), Jay Fossen és Erin Fuller (Cryptic Winds) társaságában, az első, független kiadásban megjelent Legacy in Ashes című anyagon játszott is, de 2004-ben, röviddel azután, hogy a Metal Blade szerződtette a csapatot, innen is kiszállt.

Nem tudtam tovább maradni a Morbid Angelben személyes okokból. A következő pár évet azzal töltöttem, hogy elindítsak egy új zenekart, így született meg a Paths of Possession. De a sors úgy hozta, hogy kiszálltam onnan, közvetlenül azelőtt, hogy aláírták a szerződést Metal Blade Records-szal. Miután elhagytam a Paths of Possessiont, sötét napok jöttek. Minden erőmre szükségem volt, hogy kimásszak a sötétségből.

Ahogy erre a fenti nyilatkozat is utal, Brunelle ezek után leginkább zűrös drogügyeivel került be a hírekbe, kokainbirtoklás okán legalább tucatnyiszor tartóztatták le, majd tizennégy hónapnyi letöltendő szabadságvesztést kapott. Utolsó zenei projektje a tavaly indított Mosaic Covenant volt, mellyel két dalt jelentetett meg, de a teljes lemezt nem érhette meg. A szomorú hírt sógornője, Megan Box-Brunelle tette közzé tegnap, európai idő szerint a késő esti órákban.

Itt Richie sógornője. A férjem és az édesanyja kérésére teszem közzé ezt a lesújtó posztot. Mély fájdalommal és szomorúsággal tájékoztatom Richie barátait és rajongóit, hogy eltávozott (hétfőn). Keressétek fel ezt a linket, hogy megosszátok róla emlékeiteket és részvétnyilvánításaitokat. Nyugodj békében, Richie. Mindig szeretni fogunk, örökké hiányozni fogsz.

A Morbid Angel korábbi dobosa, Pete Sandoval az Instagramon posztolt részvétnyilvánító üzenetet:

Ez igazán szomorú. Megannyi nagyszerű közös emlékünk van, amit sosem fogok elfelejteni. Remélem és kívánom, hogy már egy jobb helyen legyél. Együttérzésem a családjának.

A család e-mailben tudatta velem a szomorú hírt, és srácok, kérek annyit tiszteletet, hogy ne kérdezzetek a halál okáról, meg ilyesmikről, számít ez? Ő egyszerűen nincs többé, és ez szomorú. Köszönet.

A magunk részéről munkásságának néhány jelentős fejezetével búcsúzunk a gitárostól. Jó utat, Richard! 


halál hír egyesült államok death metal gyászhír morbid angel richard brunelle



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása