2019.10.07. 08:13 – dankógábor

Meghalt Ginger Baker

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

80 éves korában vasárnap elhunyt Peter Edward "Ginger" Baker, a Cream legendás dobosa. A halál oka pontosan nem ismert, de a zenésznek évek óta gondja volt az egészségével, súlyos tüdőbeteg volt, a szívével is operálták, egy pár évvel ezelőtti esésben a lába is megsérült, illetve a gerincével is problémák voltak. A hírt Baker családja közölte, amiben leírják, hogy a zenész békében, a családja körében hunyt el.

Az élete viszont minden volt, csak nem békés. Hírhedten impulzív személyiség volt, aki akár fizikai erőszakot is alkalmazott, ha nem úgy történt valami, ahogy azt ő szerette volna. A másik oldalon viszont olyan dobos volt, aki óriási hatással volt az utána következő összes generációra. Egyszerre volt erőteljes és kifinomult a játéka, az egyik legfantáziadúsabb dobosnak tartották. Rengeteg lemezen és zenekarban játszott, a világhírt viszont a Cream hozta el neki, ahol Jack Bruce basszusgitáros-énekessel és Eric Clapton gitáros-énekessel alkották azt a power triót, amire a mai napig alapként hivatkozik minden hasonló felállású zenekar. A Creamből ma már csak Clapton él, Bruce 2014-ben hunyt el.

Baker utolsó lemeze egyébként 2014-ben jelent meg Why? címmel, de gyakorlatilag addig zenélt, amíg képes volt rá. 

 

 


gyász ginger baker



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása