2019.10.22. 15:22 – Lángoló

II - Itt a Fangler’s új nagylemeze

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

fanglers.jpg

Mától (majdnem) teljes egészében elérhető a Fangler’s második nagylemeze, amit az elejétől a végéig itt a Lángolón lehet először meghallgatni, és általánosságban ezt mondja róla K. Fangler Péter frontember:

A második lemez talán olyan mint egy második gyerek. Itt már sokkal jobban lehet tudni, mik az irányok és merre halad a hangzás, mit szeretnénk. Nyilván itt, mivel szűk 10 hónapunk volt megírni a teljes lemezt, mindent be kellett vetni. Az első lemezen két és fél évet dolgoztunk, jelen esetben viszont szorított minket a határidő. Nem hazudok, ha azt mondom, közel egy éve ezzel a lemezzel kelek-fekszem. De megérte! A dalokat együtt hoztuk össze a srácokkal. Volt hogy hónapokon át egy külön nap volt szentelve a héten a lemezre és az ide szánt ötletekre, de elvonultunk alkotótáborba is. A szövegeknél fantasztikus arcokkal volt szerencsénk együtt dolgozni, amit innen is köszönünk szépen! Szerencsére a Miénk Volt dal után felbuzdulva mi is írtunk jó párat a mostani lemezre is.

Új lemezük előfutáraként az Emlékgyár című dalhoz készült videoklip.

Szinte egyértelmű volt, hogy ezt a dalt hozzuk ki elsőnek a lemezről, nagyon bírjuk! A végleges szöveget egy közös borozgatás hozta meg a barátokkal, így találtuk meg az utolsó hiányzó sorokat. Az első lemezhez képest lényeges különbség, hogy bejött egy szintis irány, de persze a gitár témák is szerepet kapnak. Az album különlegessége még egy duett, Törőcsik Franciska színésznővel, de ezt először az Akvárium színpadán hallhatja majd a közönség november elsején.

Itt a lemez, alatta pedig minden dalról lehet olvasni K. Fangler Péter tolmácsolásában:

Álom az Álomban

Ez az ötlet volt meg az egyik leghamarabb. Ennél a dalnál rögtön beéreztük a 80's szintetizátoros világot és hamar összeállt a kép. Siklósi Örstől kaptuk ezt a szöveget, amit kb. másfél módosítással rögtön le is pecsételtünk. Én imádom Örs szövegeiben a budapestes utalásokat. Az érdekesség itt az, hogy nem is mondtam neki ezt előtte és kaptunk nagyon frankó képeket. 

Emlékgyár

Itt szintén egy szinti-gitár közös hangzásán alapul a nóta. Andris hozta a nagyon jellegzetes témát, amire azonnal felkaptuk a fejünket és aztán nagyon könnyű volt rá énekelni. Még mielőtt nekiláttunk felvenni a lemezt és még csak a demók voltak meg, mind a hatan, Bogyóval együtt (Bodnár Péter - hangmérnők, mix-master) éreztük, hogy ez lesz az első klipes dal a lemezről. 

Tetoválj Gyűrűt

Ez a dal egy érdekes darab a lemezen. Ennek a dalnak már évekkel ezelőtt megírtuk az elődjét. Játszottuk koncerteken és éreztük, hogy nagyon bejön a közönségnek, de hiányzott valami belőle. Elővettük és az alapoktól áthangszereltük, de mégis megmaradt az egész dal jellege. Most már mindnyájan imádjuk és kíváncsian várjuk mit szól hozzá a közönség.

Engedd

A ballada a lemezről... Minden lemezen van egy ilyen dal, vagy legalábbis szerintem minden lemezre kell. Olyan mondanivaló, olyan tempó, olyan feeling.  Ebben a dalban kicsit csend van és magunkkal vagyunk. Hullámzik, folyik aztán a végén felgyullad. 

80

Szerettünk valami érdekeset a lemezre, amit nem mindenki csinál. Első lemezen fent hagytuk az intrót, itt pedig csináltunk egy átvezetőt, amit valószínű élőben is használni fogunk.  Itt folytatódik az előző dal hangulata, de már előkészít valami teljesen mást.

Menetszél

És akkor bumm... gondoltuk. Ez a dal egyszer csak kigurult ilyen formában, ilyen énekkel. Először csak néztünk és azt mondtuk, hogy "hát erre a lemezre lehet, hogy nem illik". Aztán úgy voltunk vele, hogy kit érdekel. Volt egy Molnár Tomink, aki összehozott egy stílusban tökre idepasszoló szöveget és már állt is a lábán. Jó ha egy lemezen jobbra is meg balra is, meg néha hátra is forgatja az ember a fejét. Itt most fejen-állva lélegzünk. 

Fekete-Fehér

Ebben a dalban van egy kis szerelmes irány, ami az előző anyaghoz képest most háttérbe szorult. De hát mégis csak popzenéről beszélünk. Szóval itt egy picit a gitárosabb perceké a főszerep.

Szeptember

Ez a szöveg tök véletlenül készült szeptemberben, de tényleg az utolsó pillanatban. A dalt viszont az alkotótábor elő 20 percében írtuk. Megérkeztünk elfoglaltuk a szobákat, kipakoltunk, bedugtuk a hangszereket és az első jam eredménye ez volt. Aztán persze a stúdióban volt random zongorázás, meg vokál skandálás és ez lett. 
Szintén nagy szerelem gyermek. Köszi Siófok, köszi Bogyó és köszi Bence a szöveget!

Miénk Volt

A duettet először az Akvárium színpadán hallhatja először a nagyérdemű.

(A lemez a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Program támogatásával jött létre.)

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier fanglers #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása