2019.10.29. 15:15 – Lángoló Gitárok

Kísérletezős elektronikus hangulatok élő hangszerekkel - Hallgasd meg Ziskó Olivér Rise and Fall című új dalát!

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

72565627_1145361549184633_2963583410548768768_n.jpg

Ahogy ez néhány hónappal ezelőtt készült interjúnkban is szóba került, Ziskó Olivér, a magyar underground számos stílusban kísérletező dobosa az elmúlt időszakban egy elektronikus hangzású lemezen dolgozott, amelyről a hozzá készült videóklippel együtt meg is érkezett az első felvezető dal, a Rise and Fall. Az egyelőre cím nélküli album valamikor 2020 folyamán lát majd napvilágot, de nyitott, kísérletezős zenékre vevő olvasóink már most elkezdhetik az ismerkedést a mindenképpen érdekesnek ígérkező anyaggal, amely kicsit lesarkítva valóban olyan, mintha élő hangszerekkel előadott drum & bass, vagy trip hop zenét hallanánk. Premier a hajtás után! (Fotók: Bach Máté, Tóth Tamás) 

Olivér legutóbb így beszélt a most készülő anyagról:

Ahogy lett egy kis szabadidőm, nekiálltam egy másik tervem megvalósításának, ami egy digitális hangzású, de dobfelszereléssel játszott elektronikus zenei projekt. Miski Ádám barátom segített eleinte, megírtunk 2-3 számot közösen, aztán ő elköltözött Budapestre, a maradék zeneanyagot már egyedül raktam össze. Tíz dal készen van, és talán még egy dobszóló-betéttel kiegészítem. Lesznek benne légies hangulatok, nagyon ritmusközpontú az egész, sokkal elektronikusabb a hangzásvilág, trip-hop, funk, drum & bass elemekkel, mindezt úgy, hogy a ritmusok akusztikus hangszereken szólalnak meg élőben is. Egyfajta élő drum & bass, csipetnyi szimfonikus hangzással fűszerezve.

Az anyag nagy része időközben elkészült, jelenleg a lemezen szereplő magyar és külföldi vendégzenészek dolgoznak a saját szólamaikon.

A közreműködők között ott lesz Olivér gyakori zenésztársa, Marius Pop, aki a Smiley gitárosa, de a Grammy-díjas Damian Draghici mellett is dolgozik zenészként és producerként. Rajta kívül szerepel majd Anthony Crawford - session basszusgitáros, aki többek között Erykah Badu, Allan Holdsworth, Virgil Donati mellől is ismert, de filmzenéken, például a Family Guy sorozat kísérőzenéjén is dolgozik Los Angelesben -, a dublini székhelyű Peter Erdei - Kurt Rosenwinkel zenekarának basszusgitárosa, illetve session zenész - illetve a hazai mezőnyből Mike Gotthard gitáron, Kaltenecker Zsolt billentyűs hangszereken, Peter Papesch és Gudics Martin pedig basszusgitár járul majd hozzá a végeredményhez.

További információk Ziskó Olivér FacebookjánYoutube-csatornáján és Bandcamp-oldalán

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier jazz videó magyarország hír elektronika fusion trip hop új dal drum & bass ziskó olivér #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása