2019.10.31. 20:00 – Lángoló

Sok nyár és még több rock and roll - Itt az Indeed új videója

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

indeed_1.jpg

A nemrég megjelent live sessionök, az Angel és a Wire Mesh után az Island egy teljes értékű klip lett az Indeed zenekartól. A felvételeken látni, hogy az alkotói élvezték a forgatást, de a szavaikkal élve, nem vitték túlzásba a dolgot. Hamisítatlan DIY életérzés-videó, sok nyár és még több rock and roll. Aktívan koncertező, főleg garage-grunge-rock műfajban alkotó, klubzenekarról van szó, zenéjükben nagyon sok stílus és inspiráció találkozik, a Beatlestől, a Nirvanán keresztül egészen Bonamassáig, de nem idegenkednek a stoner vonaltól sem. Az itt bemutatkozó dalról így beszéltek:

Az Island egy kora őszi hétvégi forgatás eredménye. Szerettünk volna egy stúdión kívüli, teljesen spontán anyagot leforgatni, ahol nincs előre megírt forgatókönyv, se nagyon kitalált beállítások. Az ötlet- és helyszíngazda Geri, a basszusgitárosunk volt, aki bedobta, hogy menjünk el a nyaralójukba egy hétvégére és csináljunk bármit, amit amúgy is csinálnánk. Így szóltunk pár havernak, felkértük Nyúl Nimródot a New Reflection Filmstől rendezőnek, és péntek este elindultunk. 

A dalt már tavaly rögzítettük az Origo stúdióban Beke István segítségével. Azóta koncerteken is játszottuk, de a nyitó sorokat és a refrént leszámítva, állandó szöveg nem volt rá, így minden alkalommal máshogy szólt. Mivel ezt a nótát is a következő lemezünkre, a Lazer-re szánjuk, sürgette az idő, hogy végleges formába öntsük. Nos, hála néhány szójátéknak, pár ponyvaregény-jellegű amerikai kriminek és az Óbuda-Solymár közötti egyórás buszútnak, megszületett végre. Innentől kezdve már élmény volt rápasszintani az összeollózott sorokat. Nem csak kiteljesedett, hanem újjászületett a dal.

A forgatásnál evidensnek vettük, hogy nem agyaljuk túl, a dolgot. A képarányt, mint a régi TV-knél, direkt, 4:3-asra állítottuk, ezzel is rásegítve, az analóg korszak hangulatának felelevenítésére. Egyébként ez hangzásban sem áll messze tőlünk, ugyanis az Island, a vokálokat leszámítva, együtt le feljátszva, nem pedig külön sávonként.

Legközelebb, november 6-án, a Három Hollóban láthatjuk a csapatot a ciprusi Arcadian Child, az olasz Mr.Bison és a Ripe Foal társaságában, és itt az Islandot is levetítik.

A poszt megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650.png


premier indeed #hangfoglaló2019



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása