2019.11.05. 10:29 – dankógábor

Elhunyt Timi Hansen, a Mercyful Fate basszusgitárosa

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

timi-hansen-rip-legend-600x375.jpg

61 éves korában, hétfőn elhunyt Timi Hansen, a Mercyful Fate és a King Diamond zenekarok basszusgitárosa. Hansen rákban szenvedett, emiatt a nemrég bejelentett Mercyful Fate-újjáalakulásnak sem volt részese, de akkor nem közölték, hogy mennyire súlyos a betegsége.

Hansen alapítója volt a kultikus dán Mercyful Fate zenekarnak, jellegzetes játékát az első EP-n és az első két lemezen lehet hallani, majd mikor az énekes King Diamond megalapította a szólózenekarát 1985-ben, ő is vele tartott. Onnan két nagylemez után vált ki hivatalosan kreatív nézetkülönbségek miatt.

A Mercyful Fate 1993-as újjáalakulásában viszont már ismét részt vett, és bár csak egy lemezt rögzített velük ezután, többször is felbukkant a csapatban, például akkor is, amikor a Metallica a 30. születésnapját ünnepelte, és együtt játszottak Mercyful Fate-dalokat.

A mostani újjáalakulásnál amúgy ő volt megjelölve hivatalos tagnak, akit a koncerteken Joey Vera helyettesít majd, amíg ő fel nem épül, de végül elveszítette a betegséggel való küzdelmet.


gyász mercyful fate timi hansen



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása