2019.06.15. 16:37 – dankógábor

Nine Inch Nails szólt a Black Mirrorban, de nem úgy, ahogy gondolnád

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

miley-cyrus-singing-ashley-o-songs-black-mirror.jpg

A Black Mirror című sorozat legutóbbi epizódjának főszereplője a mostanában már nem a drogos ribanc imidzsében működő, hanem érzékeny countrysztárrá vedlett Miley Cyrus volt, aki egy Ashley O nevű énekesnőt alakít, aki, mit ad isten, énekel. Szirupos popszámokat énekel, ami annyira nem különleges, azon viszont igen sokan meglepődtek, hogy az elhangzott dal a Head Like A Hole című Nine Inch Nails-klasszikus kiforgatott  verziója On A Roll címmel. A sorozatban így egy az egyben nem megy le, de hogy a Netflix csinálja a felhajtást, rendes klip is készült hozzá, ez itt van alább. Sőt, azóta kijött egy újabb Ashley O-szám is, az is Nine Inch Nails-feldolgozás, és ezt már Trent Reznor is (pozitívan) értékelte. Ezt is meglehet hallgatni alább. Még sőtebb: állítólag egy komplett négyszámos EP-t is felvettek, valószínűleg akkor az összes Nine Inch Nails-feldolgozás lesz, de ezt még nem tudjuk megmutatni.


nine inch nails black mirror miley cyrus



2019.06.15. 15:48 – dankógábor

40 éves az első Joy Divison-lemez, jól meg is ünneplik

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

joydivision-redvinyl_1.jpg

Negyven évvel ezelőtt ezen a napon jelent meg az első Joy Division-lemez, az Unknown Pleasures, ami a közmegegyezés szerint a valaha készült egyik legfontosabb könnyűzenei album, a post-punk stílusban meg pláne. Ezzel nehéz vitatkozni, nem is lehet, mert így van. Természetesen jól meg is kell ünnepelni ezt a kerek dátumot, így ki is dobják újra a lemezt, méghozzá különleges, limitált változatban, csak piros bakeliten (hivatalos nevén: vinylen), a borító pedig a klasszikus ábra inverz verziója, magyarán fehérben virít, fekete grafikával. De nem csak ennyi történik, a lemez összes dalához forgattak videót, ezek szépen sorban fognak megjelenni, alább az elsőt lehet megnézni, amit Helgi & Hörður rendezett az I Remember Nothing dalra, Izlandon. Ja, ma ingyen pólókat is osztogattak a néhai zenekar szülővárosában, Manchesterben, de valószínűleg már mind elfogyott. Ezzel együtt egyébként adományokat is lehet adni a The CALMzone részére, ami a fiatal férfiak öngyilkossága ellen harcol az Egyesült Királyságban. (Az Egyesült Királyságban a 45 év alatti férfiak leggyakoribb haláloka az öngyilkosság. Ian Curtis, a Joy Division énekese is így hunyt el 1980-ban.)


joy division



2019.06.14. 15:30 – dankógábor

Vajon Chris Hemsworth tudta, hogy Nine Inch Nails-dalt énekel?

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

A fenti videóból ez nem igazán derül ki, sőt inkább az valószínű, hogy Jimmy Fallon sem tudta, hogy a Hurt eredetileg a Nine Inch Nails dala, mindketten Cash-t dicsérték. Mindenesetre a fenti videón ott van 1:43-nál, ahogy a dagadt Thor a Johnny Cash-es verziójú Hurt-öt egyszálgitározza-énekli. Nagy és Fontos híreinket hallottátok.


johnny cash nine inch nails



2019.06.14. 13:19 – Lángoló

A válás rettenete - Új dal és klip a Stu33-tól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Az itt bemutatkozó It's OK a hamarosan megjelenő Stu33-kislemez második elkészült dala, a teljes kislemez pedig valamikor még az év során megjelenik. A dal a szerző elmondása alapján mondanivalóját tekintve egy megvalósult és előre kiszámítható rémálom, ami az élete egy szakaszát leképezi. A mostani premierünk rendhagyó, a klipet már fentebb meg lehetett nézni, alább viszont a dal hátteréről lehet olvasni egy mélyebb szöveget Máté Istvántól, azaz Stutól.


premier stu33



2019.06.14. 10:48 – Lángoló

Menj Disturbed-koncertre ingyen, és találkozz a zenekar tagjaival!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

disturbed.jpg

Június 25-én lép fel a Budapest Parkban a Disturbed, akik a tavaly megjelent lemezüket mutatják be nálunk is. A bulival kapcsolatban az az örömhírünk, hogy van egy páros belépőnk rá, ami ráadásul még egy meet & greet lehetőséget is tartalmaz. Magyarán a nyertes nem csak ingyen nézheti meg másodmagával a koncertet, de még találkozhat is a zenekar tagjaival. Alább a játék!


játék



2019.06.13. 11:42 – Lángoló Gitárok

Súly és nemtörődöm lazaság Oregonból - Egy hét múlva ismét Magyarországon a Red Fang

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

red_fang_hd.jpg

Jövő csütörtökön visszatér hazánkba a Red Fang. Utoljára a Fishing On Orfűn láthattuk a portlandi redneckeket, most azonban önálló bulival rengetik meg a Dürer Kertet. Az utóbbi idők egyik legegyénibb és legszórakoztatóbb stoner rock zenekarának koncertjére most induló játékunkban páros belépőt nyerhettek, amihez csak egy egyszerű kérdésre kell válaszolnotok. Programajánló a folytatásban.


játék programajánló koncert hír nyereményjáték stoner sludge dürer kert red fang new beat



2019.06.13. 10:22 – Lángoló

Movies - Live session a Marmunsk!-tól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

marmunsk.jpg

A Marmunsk! egy grunge/heavy rock/metal zenekar, ami Nyíregyházáról Budapestre költözött tagokból áll. A 2016-ban alakult formáció a 90-es évek olyan underground csapatokból táplálkozik elsősorban mint a Helmet, a Failure, vagy a Barkmarket, de nagyon meghatározó számukra még a korai Nirvana, vagy a matekosabb vonalat képviselő Tool. A zenekar 2017 elején jelentkezett első, Addict/Avoid című kislemezükkel és onnantól számítva aktívan koncerteznek is. Bár az első évben csak Budapesten és Nyíregyházán játszottak, 2018-ban a második, Wasted Energies címre keresztelt EP-jükkel országjárásba kezdtek és koncerteztek például Debrecenben, Kecskeméten, vagy Nagyváradon is. Augusztusban a kaliforniai Yawning Man előzenekara lehettek a Desszert Feszt nyitóbuliján a Robotban, de egy szép létszámú koncertet is adtak az A38 Tetőteraszon, szülővárosukban pedig két alkalommal is megfordultak az év során. Idén tavasszal jelentkeztek első, Wish I Could Blame It All On You címet viselő nagylemezükkel, amit elvittek eddig Budapestre, Kecskemétre és Szegedre, illetve a tavasz folyamán egy live session keretében két dalt rögzítettek róla. A kettőből az egyiket, a Movies-t nézhetik most meg a Lángoló olvasói először. (Csoportkép: Bikali Sándor)


premier marmunsk!



2019.06.12. 17:29 – dankógábor

Anthrax is volt a Slayer előtt (galéria)

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

Nem csak Slayer volt kedden az Arénában, hanem Anthrax is. Amit mi csaknem teljesen lekéstünk a nagyon fura beengedés miatt (először kiállítottak minket a nagyon hosszú állóhelyre várakozók sorából, hogy amott van rövidebb, aztán már az Arénán belül be kellett egy újabb, még nagyobb sorba állni, hogy lejussunk a küzdőtérre). Szóval pár számot láttunk csak, de az Artlasso bejutott időben fotózni, úgyhogy képeket tudunk mutatni.


galéria anthrax



süti beállítások módosítása