2019.06.13. 10:22 – Lángoló

Movies - Live session a Marmunsk!-tól

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

marmunsk.jpg

A Marmunsk! egy grunge/heavy rock/metal zenekar, ami Nyíregyházáról Budapestre költözött tagokból áll. A 2016-ban alakult formáció a 90-es évek olyan underground csapatokból táplálkozik elsősorban mint a Helmet, a Failure, vagy a Barkmarket, de nagyon meghatározó számukra még a korai Nirvana, vagy a matekosabb vonalat képviselő Tool. A zenekar 2017 elején jelentkezett első, Addict/Avoid című kislemezükkel és onnantól számítva aktívan koncerteznek is. Bár az első évben csak Budapesten és Nyíregyházán játszottak, 2018-ban a második, Wasted Energies címre keresztelt EP-jükkel országjárásba kezdtek és koncerteztek például Debrecenben, Kecskeméten, vagy Nagyváradon is. Augusztusban a kaliforniai Yawning Man előzenekara lehettek a Desszert Feszt nyitóbuliján a Robotban, de egy szép létszámú koncertet is adtak az A38 Tetőteraszon, szülővárosukban pedig két alkalommal is megfordultak az év során. Idén tavasszal jelentkeztek első, Wish I Could Blame It All On You címet viselő nagylemezükkel, amit elvittek eddig Budapestre, Kecskemétre és Szegedre, illetve a tavasz folyamán egy live session keretében két dalt rögzítettek róla. A kettőből az egyiket, a Movies-t nézhetik most meg a Lángoló olvasói először. (Csoportkép: Bikali Sándor)

Iklódi Tamás frontember mondja:

Úgy döntöttünk, belevágunk egy live sessionbe a srácokkal, mivel szerettük visszaadni azt a fajta energiát amit koncertjeinken hozunk magunkkal. Áprilisban elmentünk a Kepler Stúdióba, ahol Győrffy Máté és Miskolczi Marci segítségével felvettünk két, a lemezen is szereplő dalt. Hangzásban mindenképpen a vintage hangszerek és a higain erősítők felé hajlunk, így bevállaltuk a két dögnehéz Peavey gitárkombó felcipelését a sokadik emeletre, a dobért pedig nagy köszönet Ürögdi Ábelnek (Middlemist Red)! Ez volt az első alkalmunk hogy kamerás stábbal dolgoztunk együtt, jól éreztük magunkat, a felvevőszobában igazán jól szólaltak meg ezek a bődületes hangerejű dalok. A videóvágás Grőger Nándi haverunk munkája, a zenét pedig Rőfi Dani keverte és mixelte, ő sokat segített nekünk a lemez elkészülésében is.

A kedvenc dalom a lemezünkről egyértelműen a Movies. Az album egyetlen trekkje, ami kifejezetten egy párkapcsolati sztorit mutat be, amit az anyai nagyszüleimről írtam. Nagymamám tavaly hunyt el, viszont nagyon jóban voltunk és rengeteget mesélt arról, hogy az 50-es években milyen volt fiatalnak lenni, milyenek voltak a randizási szokások, és hogy az emberek ebben a szakaszban hogyan számoltak el az érzelmeikkel önmaguk felé. Sok olyan dolgot hallottam az elmondásai során, amiről úgy éreztem, hogy velem is megtörtént, a sztori így adott volt a dalhoz, és a párhuzam eredményeként egyértelmű volt számomra hogy a nagyszüleimről akarom megírni. A zenei oldal is kapóra jött: a refrénben hallható riff nagyjából egyidős a Marmunsk!-kal, de sosem foglalkoztam vele komolyabban, hogy felhasználjam. Amikor meglett az ötlet, ez is helyre került. Így született a Movies.

A videó:

Itt a teljes lemez is:


premier marmunsk!



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása