2019.07.13. 18:00 – Kovács.Attila

A Skunk Anansie huszonöt éve, 1. rész - A Paranoid & Sunburnt és a Stoosh

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

skunkanansietop.jpg"Haver, a Skunk Anansie egy csodálatos zenekar..." - mondta egyik legjobb cimborám, amikor először szó volt arról, hogy hamarosan ismét Budapesten játszanak majd. Hát igen. Vannak zenék, amelyek élvezetéhez kicsit meg kell érni fejben. A magam részéről nem igazán gondoltam volna tizenhat éves korom körül, hogy bő két évtized múlva buzgón helyeslem majd ezt az állítást. Persze akkoriban olyan dolgok is tudtak zavarni, mint Eric Peterson cipzáros melegítőfelsője a Testament épp aktuális klipjében. El lehet tehát képzelni, mekkora kultúrsokk volt számomra az első találkozás a csapattal, ami valamelyik Viva tévés rockzenei műsor és egy aktuális Metal Hammer-interjú metszéspontján következett be, valahol a második és a harmadik album között. Enyhén szólva sem igazán tudtam hová tenni azt, hogy egy mindenféle grunge, alternatív, meg fene tudja még, milyen hatásokkal operáló rock/metal zenét játszó zenekar élén egy villogó tekintetű, kopasz, fekete lány - aki a hírek szerint még két kapura is játszik - énekli a mindenféle társadalomkritikus üzenetekkel teli szövegeket.


lemezkritika anglia rock koncert metal alternatív concerto skunk anansie karriertörténet barba negra track



2019.07.13. 13:55 – dankógábor

Megjelent digitálisan a Tool első demója

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

retro-tool.jpg

Igazából erre azért senki nem számított. Azt pletykáltáják egy ideje, hogy hamarosan elérhető lesz a Tool életműve a streaming szolgáltatókon, de arra azért nem, hogy az amerikai zenekar első demója is kijön így. Márpedig akár itt alább is meg lehet hallgatni hivatalosan a 72826 című EP-t, ami demóként vettek fel 1991-ben, de a rajongók meg is vásárolhatták kazettán. Egyébként a demón szereplő összes dal kijött később vagy az Opiate EP-n újravéve (esetleg koncertváltozatban) vagy az Undertow című első lemezen. Azt beszélik egyébként, hogy az új lemez megjelenéséig (augusztus 30.) az összes Tool-lemez felkerül majd a digitális szolgáltatókra, csak nem egyszerre, hanem egyenként, és ez az első rész. A demó egyelőre csak a Youtube Musicon, az Apple Musicon, a Google Playen és a Pandorán érhető el, szóval Spotify vagy Deezer egyelőre nincs. De mindegy is, itt van alább mindenkinek!


tool



2019.07.12. 15:10 – Bihari Balázs

Rock a flipflop körül - Richie Kotzen-koncerten jártunk

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

66620926_10158591681754908_3848276635493072896_n.jpg
Rögtön a végével kezdem. Ha képtelen vagy felkelni reggel az előző esti koncert után, a legtöbb esetben az alábbi verziók lehetségesek:

  • rettenetesen másnapos vagy,
  • rettenetesen másnapos vagy és hajnalban értél haza,
  • rettenetesen másnapos vagy és kiöregedtél,
  • rettenetesen másnapos vagy és nem akarsz dolgozni.

Kedden ebből egyik sem volt igaz. Ellenben soha ne menjetek flipflopban koncertre. (Fotó: Máté Éva)


richie kotzen



2019.07.12. 12:15 – Szponzorált Tartalom

Mindig is zenei youtuber szerettél volna lenni? Itt a lehetőség!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

yotuber.jpg

Zenei Youtuber Tehetségkutatót indított a Hear Hungary és a Sony Music. A tehetségkutató célja, hogy a zenéről is induljon el végre magyar nyelven minőségi diskurzus az online térben.

Szeretnénk, ha az az érték, amely a zenei szaklapokban megjelenik vagy a zenével foglalkozó online felületeken elérhető, nagyobb tömegekhez jutna el. Tájékoztatná, inspirálná a fiatalokat, akiket nyomatott sajtóval, de még online cikkekkel is sokkal nehezebb elérni, mint videós tartalmakkal.

- mondja Szarka József, a Hear Hungary vezetője, aki még hozzátette, hogy döbbenetes szembesülni azzal, hogy még a pályázatuk tárgyának választott öt rendkívül tartalmas és hazánkban is sikeres album kapcsán elvétve vagy egyáltalán nem találunk magyar nyelven részletes ismertetőt, kritikát a neten. Ugyanakkor a pályázat érthetősége kedvéért Paul Street által készített Lil Peep-kisfilm pár nap alatt több mint százezer megtekintést és 7.700 pozitív visszajelzést generált.




2019.07.12. 10:00 – Lángoló

Eső - Itt az Artica Sound új klipje

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

artikasound_1.jpg

Idén jelenik meg az Artica Sound második nagylemeze. Előzetesnek most elkészült a címadó dal, az Eső klipje.

A dal egy tragikus élethelyzetről szól, amelyet mindenki megtapasztal élete során. Vannak napok amikor semmi nem jön össze, fekete-fehérben forog körülötted a világ. Ha elhiszed, hogy ez érvényes rád, elvesztél. Keresd a kiutat, várd az esőt, amely megtisztulást, megváltást hozhat.

– foglalja össze Tikász Zsolt „Leoo” az együttes frontembere. A dal elektronikus blues, az egyszerű zenei képlet és az elektronika találkozása. "Meditáció új formában. Őskáosz egy esőcseppben." A művészekből álló zenekar 2017-ben alakult, saját bevallásuk szerint elektronikus-akusztikus punkzenét játszanak, de inkább hallgassa meg mindenki, milyen is:


premier artica sound



2019.07.11. 15:35 – Lángoló Gitárok

Maori metal Új-Zélandról - Július 24-én először Magyarországon az Alien Weaponry

Nyerj páros belépőt a koncertre!

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

eight_col_alien_weaponry.jpg

Két hét múlva Budapesten játszik az új-zélandi Alien Weaponry, akiket a szakma az utóbbi időben az egyik legígéretesebb fiatal metálzenekarként emleget. Annyi biztos, hogy a jórészt maori nyelven éneklő csapat egyéni színfoltot jelent a jelenlegi mezőnyben: bár zenéjük alapja a dallamoktól sem mentes, erős groove-okkal dolgozó thrash metal, sokféle behatásnak engednek teret, szövegeikben pedig egyaránt foglalkoznak Új-Zéland történelmével, vagy akár politikai kérdésekkel. Első önálló turnéjukon Budapestet is útba ejtik, szóval nem érdemes kihagyni első hazai koncertjüket július 24-én a Dürer Kertben, pláne, hogy most páros belépőt is nyerhettek rá! 


játék programajánló koncert hír metal maori nyereményjáték thrash groove dürer kert new beat alien weaponry



2019.07.11. 14:32 – edicsek

Kidobták a helyről, most meg vele reklámozzák

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

slayeruszo.jpg

Még tavaly májusban történt, hogy a kanadai Chris LaRocque hamarabb kidőlt, mintsem elkezdődött volna a Slayer és az Anthrax bulija. A biztonságiak kidobták a Budweiser Stage nevű helyről, a szervezetében pedig még annyi volt az alkohol, hogy jó ötletnek tűnt, hogy a helyszínre az Ontario tavon úszva jusson vissza. Azzal azonban nem számolt, hogy a nagy expedíció közepette kihűl a szervezete, ezért ki kellett menteni. Megmentői továbbra sem a koncert helyszíne felé vették az irányt a férfival, aki lemaradt ugyan a koncertről, de bekerült a hírekbe, és egy évre a helyről is kitiltották. Később annyinak örülhetett, hogy a mutatványát, ahogyan Anthrax-pólóban küzd az elemekkel, maga Scott Ian, a zenekar gitárosa is elismerte - írja a Vice


slayer anthrax



2019.07.11. 14:15 – dankógábor

Augusztus végén, i,i címmel jön az új Bon Iver-lemez

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

boniver.jpg

Lehetett sejteni, hogy valami lesz a Justin Vernon-vezette Bon Iverrel, csak a dátumot nem ismerte senki azokon kívül, akiknek muszáj. Mármint az új nagylemez dátumát, ami, mint most kiderült, augusztus 30-án jelenik meg, a címe pedig az lesz, hogy i,i. Nem, nem írtam el semmit, az lesz a címe, hogy 

i,i

Két dal egyébként már kijött róla júniusban, be is mutattuk őket, most itt van még kettő. Ezek alapján talán a legkísérletezőbb Bon Iver-albumot kapjuk majd másfél hónap múlva. A lemezen Vernon és az alap tagok (Sean Carey, Andrew Fitzpatrick, Mike Lewis, Matt McCaughan plusz Rob Moose és Jenn Wasner) mellett olyanok szerepelnek majd, mint James Blake, Brad és Phil Cook, Aaron és Bryce Dessner, Bruce Hornsby, Channy Leaneagh, Naeem, Velvet Negroni, Marta Salogni, Francis Starlite, Moses Sumney vagy TU Dance.


bon iver



2019.07.11. 13:47 – Lángoló

Majdnem felfoghatatlan az emberi elme számára - Dan Boeckner-interjú

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

danbo.jpg

Dan Boeckner a kanadai indierock-robbanás idején tűnt fel a Wolf Parade-del, aztán jövendőbeli feleségével, Alexei Perryvel alakított duót Handsome Furs néven (ami válásukkal ért véget 2012-ben), majd a Spoon frontemberével csinált egy Divine Fits nevű formációt, legutóbb pedig a szintis, posztpunkos Operators-t állította pályára. Már négyszer koncertezett nálunk, és a remek hangulatú Operators-bulikból idén kettőt is kapunk. Először ráadásul egy speciális, egyszeri turné keretében új zenekarával játssza régebbi együttese, a Handsome Furs dalait július 19-én a Dürer Kertben, aztán szeptember 3-án egy lemezbemutató koncertre is visszatérnek, hiszen májusban jött ki a második, az elsőnél is jobb Operators-album, a Radiant Dawn. Volt miről beszélgetni: a politikus-disztópikus új LP mellett szóba került a világot minden bizonnyal hamarosan radikálisan átalakító klímakatasztrófa. Az, hogy a Csernobil sorozatban megismert bürokratikus hazudozás mennyire velünk van ma is. Vagy éppen az is, hogy Kelet-Európa mennyit változott az elmúlt tíz évben – egy olyan ember szemszögéből, aki sokat jár felénk, de általa kívülről láthatunk rá magunkra.


dan boeckner



süti beállítások módosítása