2020.01.13. 12:21 – Lángoló

Dave Gahan énekel a Humanist Shock Collar című új dalában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

humanist_2020.jpg

Február 21-én jelenik meg a Humanist első albuma. A projekt szülőatyja Rob Marshall gitáros, akit Mark Lanegan zenész- és szerzőtársaként ismerhet a közönség, ebben a minőségében közreműködött az énekes Gargoyle és Somebody's Knocking albumain. A Humanist bemutatkozó lemezén mások mellett Lanegan is közreműködik majd, az első ízelítőben pedig Dave Gahan énekel. A Shock Collar nagyjából pont olyan is, amilyen egy gitárorientáltabb, lebegősebb Depeche Mode lenne, Gahan ezer közül is felismerhető hangjával, érdemes meghallgatni. 

Gahan a vendégszereplés kapcsán így nyilatkozott: 

Öröm volt részt venni Rob Humanist projektjében. Mark Lanegantól érkezett a kérdés, és azonnal megtetszett az ötlet. Nagyon állat! Feléneklés közben olyan érzésem volt, mintha gyorsan hajtanék egy üres autópályán. A videót is leforgattuk pár nap alatt New Yorkban, gyorsan összeállt minden.

Marshall így beszélt a projektről, és arról, hogyan találtak egymásra a közreműködőkkel: 

Tudok egy kicsit énekelni, éneklek is pár dalban, és néhány vokálszólam megírása is hozzám köthető, de mindig közelebb állt hozzám a kollaboráció, ha alkotásról van szó. Ez nem is meglepő, hiszen egész életemben zenekarokban játszottam. Szóval csináltam egy ilyen gagyi "kívánságlistát" azokkal az énekesekkel, akiket mindig is imádtam, és odaadtam a menedzseremnek néhány korai demó társaságában. Nagy meglepetésemre szinte mindenki lelkesen igent mondott, és pedig most sem térek magamhoz, hogy együtt dolgozhatok néhány hősömmel a zene világából.

Nincs más hátra, itt a dal és a klip! 

További információk a Humanist Facebookján


rock hír kollaboráció depeche mode alternatív vendégszereplés dave gahan mark lanegan új dal rob marshall humanist



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása