2020.01.17. 07:06 – Boros Gábor

Áprilisban érkezik a Spike Jonze-rendezte Beastie Boys-film

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

beastie_boys_photo_by_spike_jonze.jpg

A szerencsés amerikai nézők IMAX-ben már a hónap elején, a többiek április 24-én az Apple TV-re kattintva láthatják, hogyan emlékszik vissza Mike D és Ad-Rock, a nyolc éve elhunyt MCA-re és a Beastie Boys harmincöt éves karrierjére. A dokumentumfilm stílszerűen a Licensed to Ill debütlemez megjelenésének évfordulóján startol majd a streaming-szolgáltatónál és az a kétszeres Oscar-díjas Spike Jonze rendezi, aki azon túl, hogy a Sabotage videójának megalkotásával a leghíresebb, kultikus Beastie klipet is elkészítette, egyéb popkulturális munkáival (The Pharcyde, Björk, Fatboy Slim, skateboard videók, fotók) alapjaiban formálta az MTV generáció ízlését.

A film gerincét azok a színházi előadások adják majd, ahol a trió két élő tagja a 2018 októberében megjelent, - általuk és a zenekar alkotótársai által írt - Beastie Boys Book-ot mutatta be, azoknak a keveseknek, akiknek sikerült jegyet váltaniuk a Beastie Boys-relikviákkal teli kiállítást is magába foglaló események egyikére. Adam Horovitz, Mike Diamond és Spike Jonze márciusban egy fotógyűjteményt is megjelentetnek együtt, amiben stúdió-session-ök, klipforgatások (Sabotage, Sure Shot, Time For Livin) vagy épp a Sounds of Science albumborító elkészültének pillanatai elevenednek meg.

A Beastie Boys-fanok tavaly sem maradtak könyv nélkül, akkor ugyanis az a Glen E. Friedman gyűjtötte össze a róluk készített képeit, aki még 1985-ben a Like a Virgin turné idején barátkozott össze a hármassal, mikor éppen országszerte Madonna botrányos előzenekaraként szereztek maguknak hírnevet. Together Forever címmel megjelent könyvében a Beastie Boys mellett a Run-DMC-ről készített portréi, és természetesen az ezen a néven futó legendás közös turné pillanatai is szerepelnek, ahol a Beastie-k elmondása szerint a turnébusz hátsó ülésén rendszeresen, akkor még kiadatlan Eric B & Rakim számokat hallgattak együtt kazettáról.   


beastie boys



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása