2020.04.10. 11:00 – Lángoló Gitárok

Köztünk Liliom - Vágyódás és macska-egér játék Solére új dalában

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

solere_02.jpg

Friss, művészi és önkifejező klippel debütált Solére legújabb dala, a „Köztünk Liliom”. A saját maga által elektronikus space popként definiált szólóprodukciójában a Shaibo korábbi énekesnője minden eddiginél személyesebb zenét alkot, mellyel saját érzelmeit és emlékeit örökíti meg. Videópremier a hajtás után! 

Szigeti Zsófi (Solére) 2016-ban alapította első zenekarát Shaibo néven, ami az évek során szólóprodukcióvá formálódott, majd megkapta a Solére nevet. 2018-ban az énekesnő Amszterdamba költözött, ahol folytatta a zenélést, 2020 januárjától pedig Londonba sodorta az élet, ahol helyi producerekkel dolgozott, sőt, annyira megtetszett neki a város és a szakmai lehetőségek, hogy hamarosan ott szeretné folytatni tanulmányait.

Zsófi így beszélt szólóprojektjéről: 

A Solére számomra a filterezetlen önmagamat jelenti. Mivel korábban zenekari arculatban gondolkoztam, mindannyiunk látásmódja és zenei ötletei hozzátettek az általam hozott kompozíciókhoz, de ez mára megváltozott. A Solére a szóló produkcióm, így amit korábban zenekarral dolgoztunk ki, azt már egyedül csinálom. Minden dalom maximálisan visszaadja azt az állapotot, amiben éppen vagyok, a szövegek, a hangszerelés és a hangzás tekintetében is. A zene által megmutatom igazán önmagam, le merek írni mindent ami csak mozgat, cenzúra nélkül. 

 A most debütáló dalról így beszélt:  

Tavaly év végén írtam a dalt valakiről, akivel végül sosem találtunk egymásra a körülményeink miatt. Macska-egér játékot játszottunk sokáig, hol ő volt a macska, én az egér, hol fordítva. Azt gondolom, ez a szerzemény eléggé élethűen ábrázolja a XXI. század párkapcsolat - vagy épp simán emberi kapcsolati - helyzetét, hiszen mindannyian félünk, nem bízunk, ugyanakkor túlzottan büszkék is vagyunk. Ennek eredményeképpen pedig elkerüljük egymást, és magányosan húzogatjuk a Tindert esténként. Ezt a problémát szerettem volna megörökíteni a Liliomban.

A videót az Aspik Tears alkotópárosa készítette, Rédling Hanna rendezte, az animációkért pedig Mór Rebeka felelt. Az új arculat képeket is Hannával fotózta az előadó, ekkor fogalmazódott meg bennük a klipes kollaboráció ötlete. A „Köztünk Liliom” mondanivalója és atmoszférája tökéletesen illeszkedett az ő autonóm képi világához. A célunk egy nosztalgiával átitatott véres-romantikus vízió létrehozása volt, amelyben sosem tudhatja a néző, hogy mi fog történni a következő pillanatban.

Nos, ezt a célt sikerült elérnie az alkotóknak. Nézzétek meg ti is a klipet, és bizonyosodjatok meg róla!

 További információk Solére Facebookján


premier magyar pop magyarország hír dream electro solére



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása