2020.04.14. 18:00 – Lángoló

“Ha te is a Walking Deadet látod benne, akkor tényleg gáz van…” - Itt van Lombos úr új klipe

Lángoló Premier

Megújult a Lángoló!

Olvasd cikkeinket az új oldalunkon, ahol az eddigieknél jóval több tartalom vár!

migyogy_marci_kep.jpg

Mi gyógyítja meg? címmel készítette el legújabb klipjét Lombos Marci dalszövegíró, énekes, producer. A dal, és a hozzá készült kisfilm nem egy tipikus otthon készült karanténdal, de egyértelműen reagál a most kialakult járványhelyzetre, mint ahogy fogyasztói társadalomra is.

Bár nyugodt, kellemes a zene, az éneklés stílusa kifejezetten mesélős, maga a szöveg - hogy stílszerű legyek - kurva dühös és cinikus.

A dal nem a korona idején íródott, és nem is volt szándékunk ezzel “üzenni a világnak”… én ráadásul nem is vagyok az a megmondós típus, de most úgy éreztem, hogy jó apropó elővenni, és elmondani azt, amit egyébként nálam sokkal okosabb emberek - tudósok, közgazdászok - már jó ideje szajkóznak. 

Aztán amikor a tizenvalahányadik embernek mutatsz meg snitteket a klipből, és mindenkinek ugyanaz ugrik be, akkor azt mondod: ha te is a Walking Deadet látod benne, akkor tényleg gáz van! Egy budapesti hétköznapon felvett videoklipről az emberek ma egy apokalipszisről szóló sorozatra asszociálnak. 

Régóta játszuk - közösen - azt a játékot, amiben mindent feláldozunk a kényelemért, mások által kitalált jólétért (amitől gyakran nem is érezzük jól magunkat), és olyan státusz-szimbólumokért, amelyeknek funkciója már nem is lényeges, csupán csak azért van, hogy magunkénak mondhassuk. Időnket, saját testi és lelki egészségünket, családtagjainkat, és azt a világot, ahol egyelőre mi, de a jövőben gyermekeink gyermekei élni fognak. Mindehhez olyan arcot vágunk, mintha ez lenne az egyetlen, igaz út, miközben mindannyian tudjuk, hogy nem jó így, másként kellene csinálnunk. Most a világ egyértelműen jelzett. Remélem, bízom benne - és sok ismerősömön látom is -, hogy a járvány okozta helyzet tanít bennünket, és mi emberek tanulni akarunk belőle.

A Mi gyógyítja meg? című dal zenéjét Nagy Laci "Gitano" és Juhász Attila szerezte, Kardos Norbert (Hammond) és Hildebrand Dorothea (vokál) közreműködésével készült el, a klipet - a járványügyi szabályok szigorú betartása mellett - Kocska Ádám (Perse Media) fényképezte.


premier lombos úr



Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása